lauantai 20. lokakuuta 2012

Netflixin käännösstrategiassa on toivomisen varaa

Sain tilaisuuden keskustella torstaina Netflixin käännösten tilaamisesta vastaavan Chief Product Officer Neil Huntin kanssa. Vaikka keskustelu käytiin hyvässä hengessä, Huntin kommentit ja käsitykset av-kääntämisestä osoittivat valitettavan selvästi, ettei Netflixillä ymmärretä, mitä av-käännösten luominen vaatii ja miten olennaiset tekstitykset ovat ei-englanninkieliselle yleisölle.


Hunt kertoi, että suurin osa Netflixin käännöksistä on hankittu maahantuojien valmiiden verkostojen kautta, ja noin 10% on hankittu itse. Suomenkielisiä käännöksiä on teetetty ainakin Broadcast Textillä ja SDI Medialla, jotka ovatkin kaksi Suomen suurinta av-käännöksiä tarjoavaa yritystä. Firmojen kääntäjät ovat kertoneet, että Netflixin käännöksiä teetetään hurjaa vauhtia: yksittäisen kääntäjän pitäisi saada aikaan valmista ohjelmaa jopa 1,5h päivässä. Se on määrä, jonka kääntämiseen menisi normaalisti viikko.

Kun kysyin, miksi käännökset teetetään näin mahdottomalla aikataululla, Hunt vetosi lyhyeen väliin sopimusten allekirjoittamisen ja palvelun käynnistämisen välillä. Ilmeisesti siis käännökset ovat tässä skenaariossa ”pakollinen paha”, joiden teettämiseen ei tällaisessa projektissa tarvitse varata aikaa – ne vain ilmestyvät jostain valmiina. Hunt totesi myös, että kaikkia käännöksiä ei tarvitse teettää ”kahdella tai kolmella kääntäjällä”, vaan että hän voi ”hankkia tuhat kääntäjää”. Hunt ei ilmeisesti ole tietoinen, että Suomessa on optimistisimpienkin arvioiden mukaan vain noin 400 av-kääntäjää.

On selvää, että tuollaisella vauhdilla syntyvän käännöksen laatu ei päätä huimaa. Hunt sanoikin suoraan, että laatu ei häntä kiinnosta. Huomautustani tv-tekstitysten vaikutuksesta suomalaislasten luku- ja kielitaitoon Hunt piti vitsinä, tai ainakin se sai hänet nauramaan ääneen. Hunt totesi, että katsojat voivat ilmoittaa huonoista käännöksistä heidän palvelunsa kautta. Netflixillä laadunvalvonta on siis ulkoistettu katsojille. Montakohan Nazisin taistelua tekstityksissä tulee vastaan? Netflixin viihdearvo taitaakin siis piillä huonojen käännösten bongailussa.

Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastings
Hunt kertoi, että tulevaisuudessa Netflix haluaisi käyttää crowdsourcingia eli talkoistamista tekstityksen hankkimiseen. Toisin sanoen vaikkapa elokuvaan tekstitystä väsäisi pari-kolme harrastajaa, pari seuraavaa muokkaisi käännöstä ja niin edelleen. Ajatus on suorastaan pöyristyttävä: maksulliseen palveluun harrastajien ilmaiseksi kyhäämiä tekstityksiä. Toisaalta, kuten media on huomannutkin, DivX-sivuston piraattitekstityksiä on Netflixillä näkynyt jo nyt. Miten voimme tietää, ettei palvelun käännöksistä jopa suuri osa olisi piraattitekstityksiä? Lyhyen koekatselun perusteella tekstitysten lopussa ei näy kääntäjien tietoja, mikä jo sekin on tekijänoikeuslain vastaista, kääntäjä kun ei voi Suomen lainsäädännön mukaan luovuttaa pois moraalisia oikeuksiaan edes sopimuksella.

Koko av-käännösalan hintojen vääristymää kuvaa hyvin se, että Huntin mukaan Netflix haluaa maksaa tekstityksistä 300 dollaria tunti. Tämä on siis kanavan käännösfirmalle maksama hinta, kääntäjän palkkio on sitten jotakin aivan muuta. Yhtyneet-työehtosopimuksen mukaisilla palkkioilla taas kääntäjälle on jäänyt tunnin ohjelmasta käteen noin 350-400 euroa. Ei siis ihme, että Broadcast Text pitää Yhtyneet-palkkiotasoa utopistisena, jos asiakkaatkin odottavat saavansa käännöksiä tuollaiseen hintaan.

Kaiken kaikkiaan Neil Huntin kommentit osoittivat täydellistä ymmärtämättömyyttä av-käännösalasta ja piittaamattomuutta tekstitysten sisällöstä. Ilmeisesti Netflixille pääasia on, että jotakin tekstiä vilkkuu ruudulla, jotta voidaan sanoa että juu-juu, kaikki on tekstitetty suomeksi.

Kiireessä tehdyn käännöksen tunnistaa levottomasta ajastuksesta, tiivistämisen puutteesta, värittömästä kielestä ja vieraan kielen kaltaisista rakenteista. Tavallinen katsoja ei välttämättä huonoa käännöstä huomaa, ainakaan jos siinä ei ole räikeitä käännösvirheitä. Hän kuvittelee, että elokuva on sekava ja puiseva, kun todellisuudessa vika on tekstityksissä. 

Av-kääntämistä Turun yliopistossa opettava Tiina Holopainen esitti Facebookissa relevantin kysymyksen: "Hingummeko me katsojat todella omaehtoisesti niin paljon uutta (amerikkalaista) av-sisältöä, että olemme valmiit uhraamaan sen takia viestinnällisesti maailman kärkeä olevan tekstityskulttuurin ja sitä kautta suomen kielen?"

465 kommenttia:

 1. Nettilehdethän muuten "työllistävät" jo varsin "mallikkaasti" tavan kansalaisia.

  Esimerkiksi HS:n Oma kaupunki -sivustolle voivat lukijat kirjoitella omia uutisjuttujaan. Lisäksi sivustolle voi lähettää ottamiaan kuvia. Kuvien julkaisusta sanotaan näin:

  "Kaikki lehdissä julkaistut kuvat palkitaan. Voimme maksaa hyvistä, kännykällä otetuista uutiskuvista jopa 1000 euron palkkion. Sanoma Kaupunkilehtien kustantamissa lehdissä julkaistuista kuvista maksetaan palkkio vain kerran."

  Jos sivustolla julkaisee jutun, voi osallistua "palkkiojahtiin" antamalla omat yhteystietonsa.

  Itse olen kerran törmännyt siihen, että erääseen Oma kaupunki -sivuston uutiseen kirjoittamani lukijakommentti oli seuraavana päivänä Metrossa.

  Kenties jotain vastaavaa on tiedossa myös av-kääntämisenkin saralla. Hmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. XMAS-LAINAT ON TÄSTÄ NYT ALLE 1%

   tarvitset kiireellistä lainaa aloittaaksesi yrityksen ennen joulua tarvitsetko Xmas-lainan? annamme sen sekä yritykselle että yksilölle, joten jos tarvitset kiireellistä lainaa nyt 12 tunnin kuluessa, voimme antaa sinulle lainan viipymättä.
   Xmas-laina on nyt saatavissa 1 prosentin alhainen korko: ota yhteyttä suoraan osoitteeseen: [REMY.CREDIT111@gmail.com]
   ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
   Yrityksen nimi: REMY.FINK CREDIT
   Yrityksen sähköpostiosoite: {REMY.CREDIT111@gmail.com}
   Yritys NMLS ID: 517219
   Toivon sinulle kaikkea hyvää,
   REMY.FINK ...

   Poista
 2. "Kiireessä tehdyn käännöksen tunnistaa levottomasta ajastuksesta, tiivistämisen puutteesta, värittömästä kielestä ja vieraan kielen kaltaisista rakenteista. Tavallinen katsoja ei välttämättä huonoa käännöstä huomaa, ainakaan jos siinä ei ole räikeitä käännösvirheitä. Hän kuvittelee, että elokuva on sekava ja puiseva, kun todellisuudessa vika on tekstityksissä."

  Loistava, loistava kiteytys! Lisää tällaista! Tämä olisi myös viestittävä suurelle yleisölle, koska se avaisi heidänkin silmänsä tunnistamaan huonolaatuisen käännöksen tuntomerkit (vrt. huonolaatuisen kalan tunnistaminen kalatiskillä).

  VastaaPoista
 3. Onko tiedossa, miten Viaplay, HBO, Voddler tai muut vastaavat hoitavat tekstitykset ja dubbaukset?

  Ja onko niin, että Suomessa vain YLE maksaa Yhtyneet-sopparin mukaista palkkaa tekstittäjille? Eli teettävätkö muut suomalaiset kanavat, kuten Maikkari, Nelonen, Sub, jne tekstitykset halvalla Broadcast Textillä ja muilla käännösfirmoilla? Jos näin on, uskoisin, että Netflixin kilpailijat maksavat yhtä vähän tekstityksistään. Onko niiden tekstitysstrategiaa joku tutkinut?

  Hyvä kommentti tuossa edellä Hesarin Oma kaupunki -osiosta. Tuossa valossa on hurskastelua Hesarilta kommentoida Netflixin tekstitysjupakkaa negatiivisesti. Ja Hesarin omistama Sanomahan omistaa myös Nelosen... Ei tässä taida oikein kellään olla puhtaat jauhot pussissa. Paitsi YLEllä, joka taas saa valtiolta rahaa, jotta voi maksaa kunnon palkkaa av-kääntäjille. Ei siis reilua muille kilpailijoille. Ilmeisesti loppujen lopulta katsojat eivät näe eroa hyvien ja huonojen tekstitysten välillä, sillä muutenhan myös Nelosta ja muita olisi boikotoitu. Tai sitten pahin ongelma tässä on se, että tavallinen kuluttaja ei välitä, kuka tekstitykset tuottaa ja millä rahalla. Eettisyys, schmeettisyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedossa on, että ainakin HBO Nordic teettää käännöksensä Broadcast Textillä kaikissa pohjoismaissa. BT:n kääntäjät ovat kertoneet, että käännöstahti on HBO:n töissä aivan yhtä kova, ja palkkiotaso karkeasti laskettuna alle neljännes Yhtyneet-tasosta. HBO:n töitä hakataan parhaillaan hiki hatussa rinnan Netflixin töiden kanssa.

   Ennen pari viikkoa sitten tapahtunutta yrityskauppaa Maikkari noudatti Ylen lisäksi Yhtyneet-sopimusta. Yrityskaupan myötä Maikkarin työntekijät siirrettiin Broadcast Textille vanhoina työntekijöinä, eli heillä on edelleen Yhtyneet-sopimus voimassa. Sopimus on kuitenkin menossa umpeen ensi vuoden puolella, ja sen jälkeen ei ole mitään takeita, etteivätkö palkkiot putoaisi dramaattisesti ex-maikkarilaisillakin.

   On äärimmäisen epätodennäköistä, että Maikkari ja Nelonen ostaisivat käännöksiä yhtä halvalla kuin ulkomaiset toimijat. Kuitenkin saamiemme tietojen mukaan esim. Fox-kanava ostaa BT:ltä tekstityksiä hintaan 300e/tunti.

   Esimerkiksi Foxille ja Netflixille menee paljon ns. arkistokäännöksiä, jotka BT on jo kerran käännättänyt muuta tilaajaa varten. Kääntäjät on BT:llä velvoitettu luopumaan oikeuksistaan käännöksiinsä, joten firma voi myydä näitä arkistokäännöksiä ympäriinsä niin halvalla kuin viitsii, koska niistä koituu firmalle puhdasta voittoa.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta!

   Miksi on epätodennäköistä, että Maikkari ja Nelonen maksaisivat ulkomaisia toimijoita vähemmän?

   Poista
  3. Maikkari ja Nelonen maksoivat yhteen aikaan av-kääntäjille ihan normaaleja ja asiallisen suuruisia palkkioita, kunnes ylikansallisen sijoitusyhtiön omistama BTI voitti tarjouskilpailut molempien kanavien käännöspalveluista. BTI on ollut av-käännösalan markkinahäirikkö ja toistakymmentä vuotta ja polkenut törkeästi niin kääntäjien palkkioita kuin muitakin työnteon olosuhteita. Se kieltäytyi allekirjoittamasta taannoin sorvattua av-käännösalan työehtosopimusta ja kuvasi Yhtyneet-sopimukseen perustuvaa palkkiotasoa utopistiseksi. Syyskuun lopulla MTV Media siirsi yksipuolisella ilmoituksella av-kääntäjänsä (sekä in-house -kääntäjät että freelancerit) BTI:n palvelukseen. Kokeneiden av-kääntäjien palkkiotaso tulee todennäköisesti putoamaan kolmannekseen nykyisestä, joten lähes puolet siirretyistä kääntäjistä on jo tehnyt omat johtopäätöksensä ja irtisanoutunut.

   Netflixin strategia tuntuu olevan vielä karmivampi -- he eivät halua maksaa kääntäjille käytännössä juuri mitään. Lisäksi Netflixiä ei heidän oman edustajansa sanojen mukaan kiinnosta käännösten laatu pätkääkään, heille riittää, että ruudulla kulkee jotain random tekstiä. Sama pätee todennäköisesti HBO:hon ja pikaisen vilkaisun perusteella myös esim. Foxiin.

   Siinä pari syytä, miksi nämä mainitut ulkomaiset toimijat eivät taatusti maksa tekstityksistä edes samaa hintaa kuin YLE.

   Poista
  4. Hei

   saat kiireellistä lainaasi seuraavien 12 tunnin aikana ilman stressiä Sähköposti REMY.CREDIT111@gmail.com

   tarvitsetko jotain hyvää tai mitä tahansa rahoitusta? Pankki ei maksa takaisin? Onko sinulla maksettu tili tai velka? Meillä on hyvä takaisinmaksuohjelma, jonka alhainen korko on 1%. Lisätietoja antaa meille suoraan osoitteessa: [REMY.CREDIT111@gmail.com]

   Poista
 4. Nelosella on kyllä hyviä tekstityksiä, mutta kääntäjä repii laadun selkänahastaan. Jos tuottaa pähkinäpalkkioon suhteutettua laatua (lue: sitä paskaa), ihanan ihana Broadcast Text ilmoittaa, että joko laatu paranee tai työt loppuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä saa kääntäjäkin syyttää itseään, jos tuollaiseen suostuu. Ei mikään duuni voi olla niin ihanaa, että tarvii tuollaiseen suostua. Ja jos useampi ei suostuisi ja tarjolla olisi vain amatöörejä, niin eiköhän se ala näkyä käännöksien laadussa. Mutta tuhannen taalan kysymys on, välittävätkö katsojat? Miksi ihmeessä repiä omasta selkänahastaan mitään, jos katsojat eivät välitä?

   Poista
  2. Why?, joskus ne elämän realiteetit vaan ovat sellaisia, että on pakko valita kahdesta pahasta pienempi. Tässä tapauksessa pienempi paha on se, että av-kääntäjäpoloinen repii laadun selkänahastaan mieluummin kuin tarjoaa Broadcast Textille pähkinäpalkkioihin suhteutettua kuraa ja saa pian huomata olevansa kokonaan ilman töitä. Jos on vaikkapa asuntolaina maksettavana ja/tai perhe elätettävänä, todelliset vaihtoehdot ovat aika vähissä.

   Poista
  3. Sillä tonnin kk-palkalla, mistä täällä on puhuttu, ei paljon perhettä elätetä tai asuntolainoja makseta, joten minusta tämä on no brainer: irtisanoutukaa! Kyllä varmasti jotain aina löytyy! Olettehan useimmat korkeakoulutettuja kielten ammattilaisia.

   Ja jos oikeasti olet sitä mieltä, että tonnin palkka on vaihtoehto, niin jää toki niihin hommiin. Itse kokeilin aikoinaan BTI:n hommia hetken ja totesin, että unelma-ammattini ei ollutkaan unelmaa. Ei se palkka riittänyt, vaikka silloin ei ollut perhettä tai asuntolainaa. Menin toisiin kielitaitoa vaativiin hommiin, joissa ansaitsen 4500 e kuussa.

   Poista
 5. Lukeman perusteella on odotettavissa Filmnet-tyyppistä kuraa...(Muistaako joku vielä Filmnetin?

  Taisi olla samanlainen renki huhkimassa siellä silloin...

  VastaaPoista
 6. onko tietoa mikä meininki on muissa pohjoismaissa?

  VastaaPoista
 7. kuunnoskäkkäsiä löytyy täältäkin: crowdsourcing eli joukkoistaminen ei ole talkoilla tekemistä, ja siinä se free ei tarkoita ilmaista, vaan sitä että jokin usein paloitellaan ja sitten joku joka haluaa/ehtii/viitsii voi sen palan sitten vapaasti duunata. jos työ on tehty riittävän hyvin ja annetussa ajassa, niin palkkio tupsahtaa tilille.

  voi tuota tehdä ilmaiseksikin, kuten esim wikipedia on tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin epäilen, että tässä tapauksessa talkootyöstä maksettaisiin tekijöille mitään. Tai ehkä he saavat katsoa kääntämänsä elokuvan ilmaiseksi... Crowdsourcing on alkujaan kaunis ajatus, mutta siitäkin on tehty keino rahastaa jonkun muun tekemällä työllä.

   Poista
  2. Niin, käytännössä crowdsourcing käännösalalla on vaan tarkoittanut viime aikoina yleensä ilmaista talkootyötä.

   Poista
 8. Ymmärrän pointin ja huolenne, mutta tavallisena elokuvien kuluttajan haluaisin kommentoida tuota heittoa "harrastelijoiden kyhäämistä" tekstityksistä. Minulla on nyt 2-3 vuoden ajalta kokemus noin sadasta leffasta, jossa tekstit ovat kääntäneet anonyymit harrastelijat. Epäilin aluksi laatua, mutta nyt tiedän, että nämä harrastelijoiden käännökset ovat järkiään laadukkaampia kuin ammattilaisten tekemät. Ehkä kyse on amatöörien tunteen palosta ja siitä, että he harvemmin kääntävät elokuvia joista eivät pidä (ts. heillä on genreosaaminen paremmin halussa). Arvioisin, että spottaan jonkun mitättömän kämmin joka kymmenennestä amatöörin kääntämästä elokuvasta. Ammattilaisten kääntämistä suhde on 1:5 ja yleensä virhe liittyy tietämättömyyteen aiheesta.

  Tämä ei ollut taatusti asia, mistä haluaisitte ammattilaisina kuulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harrastelijoilla on aikaa väkertää niitä tekstityksiä vaikka maailman tappiin, kun taas ammattikääntäjillä on deadlinet, joita pitää noudattaa.

   Genreosaamisesta.

   Av-kääntäjä saa harvemmin itse valita, mitä kääntää. Toimeksiantaja antaa toimeksiannon, ja kääntäjä ottaa sen vastaan ja kääntää.

   Tämä onkin eräs av-kääntämisen haaste.
   Käännettävänä voi olla ihan mitä sattuu kokkausohjelmista komedioihin ja lääkärisarjoihin tai autojen tuunaamiseen ja avaruustekniikkaan.

   Itse asiassa juonelliset tv-sarjat ja leffat ovat helppoa ja mukavaa kauraa asiaohjelmien ja etenkin ns. mukadokumenttien ja erinäisten realityjen rinnalla.

   Yksittäiset leffat (pl. leffat, jotka kuuluvat jonkin tv-sarjan maailmaan, esim. Star Trek) ovat siitä helppoja kääntää, että leffa on yksittäinen juonellinen kokonaisuus.

   Poista
  2. Ei minua ainakaan ammattilaisena häiritse puhua asiasta, päin vastoin. Ensinnäkin on pakko sanoa, että myös av-kääntäjäammattilaiset ovat ihmisiä, ja jos palkkiot ovat surkeat, ja määräytyvät käännetyn minuuttimäärän mukaan, niin varmasti koetetaan kiristää työtahtia, jotta leivän päälle saataisiin välillä juustoakin, ja silloin niitä virheitä valitettavasti sattuu. Harrastelijoilla on paitsi enemmän aikaa (vaikka tekevät nopeasti, mutta välillä he tekevät työtä "ryhmänä" eli yhden osuus voi olla vain lyhyt pätkä), he myös tarkastavat (eli kollaavat) toistensa käännökset, mitä ammattilaiset eivät yleensä ehdi tai pääse tekemään. Ja lisäksi, ammattilaisilla on hieman eri kriteerit tekstityksissä, kuin mitä harrastelijoilla. Esimerkiksi rivin pituus TV- ja elokuvakäännöksissä on jonkun verran lyhyempi, kuin mitä harrastelijat käyttävät, eli ammattilaisten pitää tiivistää enemmän. Ammattilaisten täytyy lisäksi suhteuttaa repliikkien lukunopeus niin, että hitaammat ja huonommatkin lukijat ehtivät lukea. Ja amatöörit eivät myöskään joudu "avamaan" asioita ja selittämään kulttuuria tai kieltä tuntemattomalle katsojalle kulttuurisidonnaisia asioita, koska piraattiohjelmien katsojalla on yleensä jo suhteellisen hyvä tuntemus esim. amerikkalaisesta kulttuurista ja vitseistä, kuten anonyymi itsekin kertoi jo sadan elokuvan katsojana.

   Poista
  3. Mervi.

   Aivan erinomaiset perustelut.

   "...ammattilaisten pitää tiivistää enemmän."

   Ymmärtääkseni fanisubeissa saattaa olla paikoitellen kolmirivisiä reploja.

   Poista
  4. Yleisesti käytössä olevien suomennos-scenen sääntöjen mukaan kolmirivisiä ei käytetä. Mikäli tuollaisia näkyy, johtuu se yleensä katsomiseen käytetyn laitteen tai ohjelman asetuksista.

   Poista
 9. Eikös tässä ole kyse ongelmasta jonka markkina korjaa itsestään? Jos käännökset ovat ihmisten mielestä kriittisen tärkeä osa sisältöä he pitävät sitä ostopäätöksen perusteena. Kuukausittain maksettavassa palvelussa asiakkaat häipyvät nopeasti jos eivät ole tyytyväisiä. Jos käännöksillä on vähäisesti väliä tai niitä ei edes käytetä maksavat asiakkaat edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herttainen ajatus, joka pitää kutinsa vai niin kauan kuin kuluttajina on tarpeeksi tiedostavia ja älykkäitä ihmisiä, ja niin kauan kuin tarjonta on tarpeeksi kattavaa.

   Sitä paitsi markkinavoimat kyllä jylläävät mielellään kaikki pienemmät kielet tieltään, olisihan se taloudellisempaa jos kaikki puhuisimme ja lukisimme pelkästään englantia. Bisnesmaailmassa tämä on jo arkipäivää.

   Poista
 10. Ja minä kun vain haluaisin, että voisin katsella elokuvia englanninkielisillä teksteillä... Mutta nyt Netflix tarjoaa vain suomen ja pari muuta pohjoismaalaista kieltä.

  Kääntäminen on koko ajan muuttumassa enemmän ja enemmän koneen tekemäksi työksi, joten tässä mielessä Netflixin "pakollinen paha" ajattelu on looginen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. +1

   Juuri tätä. Englanninkielinen litterointi on täysin riittävä. Ja jopa jossain mielessä parempi, koska se vastaa enemmän teoksen nauttimista sen alkuperäisessä muodossa (vrt. kirja alkuperäiskielellä).

   Globaalin internetin, jakelukanavavien, kulttuurin ja teknologian kehittyessä kääntäminen on yhä enemmän ja enemmän "pakollinen paha" - palvellaan sitä alati pienenevää väestönosaa joka ei osaa englantia. Jossain vaiheessa tätä voidaan verrata esim. kuulovammaisille tuotettuihin tekstityksiin - arvokasta kyllä, muttei erityisen tuottavaa.

   Kääntäminen voidaan nähdä myös omana taidemuotonaan, mutta viime kädessä uskon että tässäkin yhteydessä kuluttajat päättävät mitä pitävät tärkeänä ja mitä ei. Itselleni suomenkieliset tekstit eivät tuo mitään lisäarvoa.

   Poista
  2. "...palvellaan sitä alati pienenevää väestönosaa joka ei osaa englantia."

   Tätä asiaa tulee itse mietittyä harva se päivä, koska opetustyössä tapaan jatkuvasti sellaisia, joilla on tarve tekstityksille, koska kielitaito (ei edes kuullunymmärtäminen) ei ole sieltä parhaasta päästä. Ja olen itsekin joskus pohdiskellut, miten pitkään suomenkieliset teksitykset vielä ovat tarpeellisia englanninkielisissä ohjelmissa.

   Mutta mutta, tarkoittanet kuitenkin lähinnä amerikanenglantia (etenkin Keskilännen puhetapaa) ja/tai niin sanottua BBC-englantia, kenties myös australianenglantia.
   Näitä varianttejahan me englantia osaavat ymmärrämme pääsääntöisesti varsin hyvin, ja elokuvissa ja sarjoissa kuva on tietysti aina tulkinnan apuna tiukoissa paikoissa.

   Toisaalta jos puhetahti on vähänkään nopeampi, jos puhujalla on hivenenkään persoonallisempi puhetapa, jos puheessa vilahtelee yhtään erikoissanastoa, tai jos kyseessä on jokin muu englannin variantti kuin yksikään noista edellä mainituista, niin hyvänkin kielitaidon omaava katsoja tipahtelee takuulla ja varmasti kärryiltä. Katso joskus huviksesi vaikkapa sarjaa "Näkemiin vaan, muru". Yritäpä ymmärtää sitä ilman teksitystä.

   Poista
  3. Ei liene ihme, ettei Netflixiltä löydy av-käännöksille ymmärrystä, onhan kyseessä amerikkalainen palvelu eikä siellä moisia harrasteta. Voi olla, että jos käännöksiä haluttaisiin teettää reilusti Yhtyneet-sopimuksen mukaisilla hinnoilla, Netflix joutuisi nostamaan hintojaan (en tiedä miten he saavat hinnat ylipäätään pidettyä tällaisina), mikä taas veisi palvelulta pohjaa muuten / nostaisi kynnystä sen käyttöön, jolloin on kyseenalaista menestyisikö palvelu lainkaan Suomen kokoisessa maassa. Silti tietysti toivoisi, että asia voitaisiin ratkaista jotenkin kääntäjien kannalta reilusti (alkaen vaikka siitä, että arkistokäännösten julkaisusta saisi jonkun korvauksen, kun se myydään eteenpäin, mutta se asia ei kai ole Netflixin ratkaistavissa, vaan käännöstoimistojen).

   Vielä on vaikea sanoa millaisia yleisöjä Netflix tulee Suomessa keräämään: ovatko katsojia lähinnä nuoret sarja- ja elokuvaharrastajat, ihmiset jotka ehkä puhuvat englantiakin sen verran hyvin että vaikka englanninkielinen tekstitys riittää. Tällöin heillä tuskin tulee olemaan innostusta vaatia käännöksissä laatua. Missään tapauksessa kaikki eivät varmasti koe näin, vaan kaipaavat tekstityksiä.

   Amerikassahan Netflix ja muut vastaavat palvelut tuntuvat olevan entistä useammille (toki kuitenkin lähinnä nuorille) se tapa, jolla televisiosarjoja ja elokuvia katsotaan. Odottaminen ja sen kyttääminen, milloin jotakin sattuu tulemaan telkkarista tuntuvat vanhentuneilta televisionkatsomisen tavoilta. Oman kokemukseni mukaan Netflix sopii hyvin ihmiselle, joka ei ole niin harrastaja että jaksaisi ostaa dvd:itä tai ladata mitään netistä (edes laillisesti, saati laittomasti), ja joka ei välttämättä seuraa tarkkaan mitä TV:stä tulee, mutta kaipaa kuitenkin satunnaisesti katsottavaa. Kestänee ehkä aikansa, että palvelu löytää käyttäjänsä.

   Uskon, että tekstityksille on tarvetta ja on tietysti myös niin, että huonosti tehty / keskinkertainen käännös latistaa ohjelmaa, kun taas parhaimmillaan hyvä käännös tarjoaa lisäarvoa ohjelman katsomiseen (hyvinä esimerkkeinä Kalle Niemen Euroviisut ja Juha Arolan Frasier). Sitä vain toivoisi, ettei sinänsä hyvä palvelu kaatuisi tähän kohtaan - mutta toivon myös hartaasti, että Suomen av-kääntäjät saisivat ansaitsemaansa arvostusta myös rahallisessa mielessä.

   Poista
 11. "Ilmeisesti Netflixille pääasia on, että jotakin tekstiä vilkkuu ruudulla, jotta voidaan sanoa että juu-juu, kaikki on tekstitetty suomeksi."

  Tähän liittyen oletteko koskaan selanneet esim. Android Marketia tai PS3:n PS Storea? Sehän on täynnä ohjelmia joiden "suomennokset" on tehty suoraan google translatella tai vastaavalla. Playstation Storeen näitä alkoi ilmestyä sen jälkeen kun Sony pakotti jokaisen kaupassa olevan tuotteen kuvauksen olevan maan kielellä, kannattaa katsoa esim. joitakin taustakuvien tai vaikka Arc The Lad PS1-pelin kuvaus. Useimmat tuotteet on ihan siististi suomennettu tosin.

  Lähetin asiasta viestiä Monkey Paw Gamesille jonka julkaisu tuo Arc The Lad on. Vastaukseksi sain suurin piirtein että "meidän käännökset on tuotettu korkeaprofiilisen eurooppalaisen käännösfirman kautta, mutta emme kykene tarkistamaan käännöksien aitoutta. Tarkastamme asian koska näytämme huonolta jos he todella käyttivät google translatea."

  En ole saanut asiasta sen enempää tietoa mutta aion kysyä sitä seuraavaksi NIS Americalta joka itse asiassa jätti kokonaan julkaisematta osan tuotteistaan Suomen PS Storessa juuri siksi että ne olisi pitänyt kääntää suomeksi, ja nykyiset tuotokset on julkaistu google translate-versioina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jo nyt on. Lisätään listalle asioista, joista pitää ottaa selvää. Kerrothan, jos asia etenee? Aiheesta voisi keskustella laajemminkin foorumillamme, forum.av-kaantajat.fi.

   Poista
 12. Kyllähän nettflixille varmaan DivX Finlandin tekstitykset kelpaa. Niihin käytetään reilusti aikaa ja ovat keskimäärin parempi laatuisia kuin yhden ihmisen kiireellä kaupalliselle yhtiölle sutaisemat tekstitykset.

  VastaaPoista
 13. Asia on sinänsä totta ja pointit hyviä. Toisaalta sitten meitäkin alkaa olla aika paljon, jotka ei pidä tekstejä päällä jos niiden poistaminen vain suinkin on mahdollista. Aina alkuperäiskieli on niin paljon parempaa eikä tarvitse hävetä (toki joskus mahdottomia kääntää) käännöskukkasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä surettaa, että tähän on tultu. Katsojille on tarjottu jo niin pitkään kiireessä tehtyjä käännöksiä, että luottamus kääntäjien ammattitaitoon on lähellä nollaa. Hyvä suomennos tuo ohjelmaan lisäarvoa, mutta siitä on vaikea nauttia, jos jatkuvasti alitajuisesti miettii voiko suomennoksen laatuun luottaa.

   Piraattitekstittäjienkin joukossa on varmasti monia, joilla olisi oikeasti lahjoja tälle alalle. Miksiköhän he ovat päättäneet pysytellä harrastajina? Moni varmasti siksi, ettei alan palkkioilla yksinkertaisesti elä.

   Me haluamme tehdä av-kääntämisestä jälleen varteenotettavan ammatin. Jos katsojat auttavat meitä tässä tavoitteessa vaatimalla palveluntarjoajilta laatua, suomennoksista voi pian taas alkaa nauttia ärsyyntymisen sijaan.

   Poista
  2. Ongelma on osittain myös siinä, että Suomi on niin tolkuttoman pieni markkina-alue. Vaikka joka toinen Netflixin suomalainen asiakas vaatisi Netflixiltä laadukkaampia tekstityksiä, sillä ei olisi 26 miljoonan asiakkaan firmalle kauheasti merkitystä. Suomalaisten asiakkaiden rahat katovat herkästi sinne isompaan virtaan, joten tuhansienkin tilauksena peruuttajien taloudellinen vaikutus jäisi täysin mitättömäksi Netflixin toiminnalle. Jos suomenkielisellä markkina-alueella asustaisi vaikkapa 50 miljoonaa potentiaalista asiakasta, tilanne olisi taatusti toinen.

   On siinä tietysti sekin, että av-viihteensä Suomessa myyynnissä olevilta BD- ja DVD-levyiltä katsovat suomalaiset ovat jo kauan sitten tottuneet tähän tekstitysten surkeaan laatuun. Valtaosassa av-materiaalin suomijulkaisuista kun tekstitykset ovat jo monen monituisen vuoden ajan tulleet näiltä samoilta halpatekstitysfirmoilta, jotka nyt paiskivat hommia Netflixille ja kumppaneille. Eivät asiakkaat tällöin huomaa mitään erityisen heikkoa laatua Netflixin tarjoamissa tekstityksissä. Sitä samaa kuraa on tungettu koteihimme jo pitkään ihan suomalaistenkin firmojen toimesta.

   Poista
  3. ...paitsi että kyseiset halpatuotantofirmat eli Broadcast Text International (BTI) ja SDI Media eivät ole suomalaisia yrityksiä, vaan suuria kansainvälisiä korporaatioita. Ainakin BTI on lisäksi ylikansallisen sijoitusyhtiön omistuksessa, mikä itsessään jo tarkoittaa sitä, että BTI:n ainoa todellinen tehtävä on tahkota mahdollisimman suuria voittoja omistajalleen. Asiakaspalvelu sekä etenkin laatu ja työntekijöiden hyvinvointi ovat täysin toissijaisia asioita.

   Poista
  4. "Piraattitekstittäjienkin joukossa on varmasti monia, joilla olisi oikeasti lahjoja tälle alalle. Miksiköhän he ovat päättäneet pysytellä harrastajina? Moni varmasti siksi, ettei alan palkkioilla yksinkertaisesti elä."

   Ensin voisin kysyä: Miksi meitä kutsutaan piraattitekstittäjiksi? Mikä harrastesuomennoksista edes tekee laitonta? Lahjoja ja intoa riittää kyllä, muttei niin paljoa, että tätä hommaa jaksaisi 8h/pvä tehdä. Jos ajatellaan, että yhden 42minuuttisen jakson pohjateksti on noin 800 riviä, mikä jaetaan kymmenen henkilön kesken. Tuloksena totta kai 80 riviä per henkilö. Vuoden kokemuksellani saan oman osuuteni noin 1,5h valmiiksi. Siihen liittyy tiedonhaku, ajastaminen ja itse kääntäminen, johon liittyy myös se tiivistäminen luettavaan kuntoon. Eli kymmenen vastaavan kokemuksen omaavaa henkilöä kun aloittaa samaa aikaa, noin parissa tunnissa saadaan teksti oikolukuun, johon saa sen 2-4h uppoamaan. Käytännössä katsoen siis harrastajaporukalla saadaan kuudessa tunnissa laadukas suomennos aikaan. Yksin tehdessä yhteen jaksoon saisi noin 16 tuntia kulumaan. Mikäli siis laatua halutaan.

   Yritin tuolla epäselvällä sepustuksella vain tuoda esiin, että tämä on mukava harrastus, muttei tätä työkseen tekisi ilman asian mukaista korvausta, joka taitaa nykyään olla toiveajattelua ulkoistusten yms seikkojen vuoksi.

   Voisin heittää vertauksen kehiin: "mukava se on duunin jälkeen ottaa kavereiden kanssa yksi olut porukalla, toisin kuin vetää litra viinaa päivässä puiston penkillä ja herätä joka aamu pahaan oloon."

   Poista
  5. Harrastajatekstitysten tekeminen omaan käyttöön ei ole laitonta. Sen sijaan niiden jakaminen on laitonta ja voidaan suoraan rinnastaa esimerkiksi elokuvien jakeluun vertaisverkoissa. Tähän pätee sama laki kuin vaikka DVD-elokuvien kopiointiin: saat tehdä DVD:stä kopion omaan käyttöösi, mutta et jakaa sitä muille. Kyse on tekijänoikeuksista. Elokuvan dialogia ja ääniraitaa koskee sama tekijänoikeussuoja kuin kuvaakin.

   Ammattikääntäjillä ei ole suoranaista intressiä puuttua piraattikääntäjien toimintaan niin kauan kuin se pysyy harrastuksena, vaikkakin laittomana. Mielenkiintomme herää siinä vaiheessa, kun vapaaehtoisten käännöksiä halutaan käyttää kaupallisesti ja virallisissa yhteyksissä. Siinä paitsi hyväksikäytetään harrastajia, myös aliarvioidaan katsojia ja viedään pohja kokonaiselta ammattikunnalta.

   Ja vaikka amatöörikääntäjien joukossa tosiaan on varmasti taitaviakin kääntäjiä ja joku yksittäinen käännös voi olla ansiokas, käännösten yleinen laatu ei vain täytä ammattikäännösten kriteerejä. Se on valitettava fakta.

   Poista
 14. Eikö siis ongelma ole, että _kaikki_ käyttävät halpatekstityksiä eikä suinkaan se, että Netflix tässä olisi nyt jotenkin muita pahempi?

  Kummallinen tapa suomalaisilla osoittaa uraauurtava palvelu tervetulleeksi. Varmasti HBO:nkin tapauksessa saadaan sitten kuulla aiheesta, jos kommentit yllä pitävät paikkansa.

  En ole kovin perehtynyt käännösalaan, mutta eikö aikojen saatossa erilaisen ammattitaidon kysyntä ole ylipäätään muuttunut? Eli ilmeisesti edessä on mietinnän paikka että jos kukaan ei ole käännöksistä valmis maksamaan kunnolla niin tarttis varmaan tehdä jotain muuta..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki eivät käytä halpatekstityksiä. Vielä. Suurin osa Ylen ohjelmista teetetään yhä Yhtyneet-palkkioilla, ja ulkoistukseen asti myös Maikkari noudatti Yhtyneet-palkkiota. Nelosen työt siirtyivät Broadcast Textille suomalaiselta, kohtuullisia palkkioita maksaneelta Pre-Text Oy:ltä vuonna 2010.

   Netflix ei ole tässä todellakaan muita pahempi, mutta sattuipa olemaan ajankohtaisesti esillä. Todella ikäväähän tämä on, sillä olen sarjojen ja leffojen suurkuluttajana itse suoraan Netflixin ja HBO:n palveluiden kohdeyleisöä. Nyt en periaatteesta aio maksaa kummastakaan "palvelusta". Ja kyllä, HBO:n tullessa aiheesta saadaan varmasti kuulla taas.

   Tekstityksistä on tullut metritavaraa sen jälkeen, kun kansainväliset sijoitusyhtiöt kiinnostuivat alasta. Käännösfirmat eivät enää pyri tuottamaan käännöksiä, vaan rahaa sijoittajilleen. Esimerkiksi Broadcast Textin on vuodesta 2008 omistanut ruotsalainen Valedo Partners (artikkeli aiheesta: http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2900357/mtv3-siirsi-kaantajansa-hikipajaan). Kääntäjien palkkiot ovat siitä asti suorastaan laskeneet BT:n liikevoittoprosentin kasvaessa (http://www.av-kaantajat.fi/katsojalle/avtoimistojen_talous_ja_palkkiot/).

   Ammattitaidon kysyntä tosiaan tuntuu muuttuneen, nimittäin siten, että ammattitaitoa ei enää arvosteta. Hinnasta on tulossa nykyään ainoa arvo. Aion tehdä kaikkeni, että minun alallani kehitys kääntyy toiseen suuntaan.

   Poista
  2. Esitän vielä kysymyksen: Onko tosiaan niin, että katsojien mielestä ammattitaitoisia av-kääntäjiä ei tarvita? Miksi käännösvirheistä metelöidään, jos käännösten laadulla ei ole merkitystä? Jos osa kansasta osaa englantia tarpeeksi hyvin seuratakseen tv-ohjelmia, tarkoittaako se, ettei muille pidä tarjota laadukkaita käännöksiä? Oho, tulikin useampi kysymys.

   Poista
  3. Hyvä kysymys. Ongelma lienee siinä, että monen firman kohdalla on aivan turhaa metelöidä huonoista tekstityksistä, mitään ei tapahdu vaikka kuinka itkisi. Tämän seurauksena ihmiset passivoituvat asian suhteen ja lopettavat valittamisen todettuaan sen hyödyttömäksi.

   Kuinka monta kertaa minä olenkaan lähettänyt palautetta FutureFilmille heidän julkaisujensa tekstityksistä. Varmaan kymmeniä palautteita vuosien varrella. Silti mitään ei ole tapahtunut, ei yhtikäs mitään. Edelleenkin suomitekstit ovat kuraa muutamaa korkean profiilin tuotetta lukuunottamatta, eikä myöskään niitä englanninkielisiin elokuviin hätäratkaisuksi toivomiani yksi-yhteen enkkutekstejä näy missään.

   Lompakolla äänestäminenkään ei oikein toimi, koska aitoa kilpailua ei alalla ole. Yleensä kunkin leffan tai sarjan pukkaa markkinoille tasan yksi firma kerrallaan. Jos sen leffan tai sarjan haluaa nähdä, on otettava mitä tarjotaan. Vaihtoehtoja ei kauheasti ole. Ulkomailta tietysti voisi tilata, mutta eivätpä ne suomitekstit siitä parane, samaa kuraa ne ovat silloinkin, jos niitä nyt ylipäänsäkään on. Siinä vain valitaan, mikä firma ne halpakäännökset tilaa. Samoilta käännösfirmoilta ne kuitenkin tilataan, ja kääntäjää kyykytetään joka tapauksessa.

   Tietysti voisi olla kokonaan ilman. Se vain ei ole kivaa näin viihteen kuluttajan näkökulmasta. Lisäksi moinen toiminta tupataan viihdeteollisuudessa tulkitsemaan merkiksi siitä, että tuote on waretettu, joten jättämällä tuotteen ostamatta saa aikaiseksi vain aivan väärän reaktion.

   Poista
 15. Täytyy sanoa että haukkasin hieman henkeä tavallista kiihtyneemmin luettuani tämän postauksen. En siksi, että asia olisi jotenkin väärä vaan siksi miten julkisesti tässä hyökätään maksavan asiakkaan kimppuun mielestäni heikoin kriteerein. On suorastaan uskomatonta vaatia asiakkaita maksamaan enemmän, samalla valittaa että työtä on liikaa ja sitä joudutaan tekemään hirveällä kiireellä JA vielä samaan hengenvetoon kertoa kuinka vähän resursseja suomessa tähän hommaan onkaan.

  Otetaan ihan pieni mietintätauko...

  Onpa IHME että asiakas etsii vaihtoehtoja.

  Ei, oikeasti on IHME että asiakas yleensä teettää suomalaisella ammattikääntäjällä yhtään mitään tälläisen jälkeen.

  Sen valittamisen sijaan, mitä jos miettisitte ratkaisuja jotka toimisivat asiakkaillenne. Ehkä tällöin dialogin taso ei olisi tätä luokkaa.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petteri.

   Eräs alan ongelma keskeinen on se, että yksittäisillä kääntäjäyrittäjillä ei ole juuri minkäänlaisia mahdollisuuksia neuvotella suurten käännöstoimistojen kanssa. Aitoa dialogia ei voi syntyä. Kyse ei ole terveestä ja normaalista yritysten välisestä toiminnasta.

   Alalla on sellainen toimintatapa, että toimeksiantaja (suuri käännöstoimisto) lähettää palkkiolistan, jonka kääntäjäyrittäjä sitten hyväksyy tai on hyväksymättä. Jos ei hyväksi, niin tällöin ei töitä tipu.

   Poista
  2. Väännetään vielä rautalangasta:

   Sen lisäksi että tässä haukutaan asiakas, tässä haukutaan suomalaisen ammattikääntäjän laatu:

   "Suomessa on optimistisimpienkin arvioiden mukaan vain noin 400 av-kääntäjää. On selvää, että tuollaisella vauhdilla syntyvän käännöksen laatu ei päätä huimaa."

   Eli ts. on aivan turhaa käyttää ammattikääntäjiä?

   Haukutaan katsoja (loppukäyttäjä)

   "Hunt totesi, että katsojat voivat ilmoittaa huonoista käännöksistä heidän palvelunsa kautta. Netflixillä laadunvalvonta on siis ulkoistettu katsojille. Montakohan Nazisin taistelua tekstityksissä tulee vastaan? "

   Loppukäyttäjä ei ole riittävän älykäs ymmärtämään käännöksen eri vivahteita? Tähän pystyy vain korkeasti koulutettu ammattilainen?

   No se ammattilainen ei ole nyt juuri saatavilla, koska työtä on niin h*lvetisti. Ehdottaako kirjoittaja että pitäisi kääntää vain 10% ulkomaisesta viihteestä ja jättää 90% kääntämättä koska kiire?

   Ja sitten kaikki vaihtoehdot ovat myös ihan hanurista? Ihanan rakentavaa.

   Poista
  3. Nimimerkki Petteri ei nyt oikein taida ymmärtää, mistä toisaalta tässä blogikirjoituksessa ja toisaalta ammattimaisessa av-kääntämisessä ja alan tämänhetkisessä tilanteessa on kyse. Myös asiallisen yritystoiminnan käytännöt tuntuvat olevan hieman hakusessa. Vai onko IT-alalta valitettavan tutusta käytännöstä, jossa asiakkaita käytetään beta-testaajina, tullut normaali käytäntö muussakin palvelutuotannossa?

   Siinä missä BTI:n kaltaiset riistofirmat ala-arvoisine palkkioineen vievät ammattimaisilta av-kääntäjiltä leivän suusta ja asunnon alta, Netflixin ihannoima crowdsourcing-kääntäminen uhkaa viedä av-käännösalalta loputkin työpaikat, jos kyseinen malli päästetään leviämään. Ymmärrätkö, Petteri, että tässä on kyse tavallisten ihmisten toimeentulosta? Siitä, millä ammattimaiset av-kääntäjät maksavat vuokransa tai asuntolainansa, ostavat itselleen ja perheelleen ruokaa ja pitävät omalta osaltaan talouden pyörät pyörimässä?

   Jos markkinatalous toimisi niin kuin sen pitäisi toimia ilman BTI:n ja Netflixin kaltaisia markkinahäirikköjä, tekstitettävien ohjelmien kasvaneen määrän pitäisi johtaa av-kääntäjien palkkiotason NOUSUUN ja siihen, että alalle etsittäisiin hyviä työntekijöitä kissojen ja koirien kanssa. Nyt on kuitenkin käynyt juuri päin vastoin -- lähes monopoliasemaan päässyt, ylikansallisen sijoitusfirman omistama BTI on vuosikausia polkenut härskisti av-kääntäjien palkkiotasoa aina vain alemmas, ja nyt Netflixin (ja HBO:n) kaltaiset toimijat haluavat tekstitykset kokonaan ilmaiseksi.

   Blogiteksti pyrkii nostamaan esiin nimenomaan tämän ongelman ja huolen siitä, onko av-kääntäminen ammattina häviämässä kokonaan.

   Poista
  4. Kiitos, Unknown. Asiaa ei paremmin voisi tiivistää.

   Poista
  5. Ei tarkoitukseni ole loukata ammattikääntäjiä, tai väheksyä heitä. Päinvastoin olen vain sanonut tämän postauksen vähentävän ammattikunnan arvostusta. En myöskään kiellä sitä etteikö alalla olisi kilpailua tai että suorittava porras tästä kärsisi, näin se on kaikilla aloilla kuten oikein teet vertauksen IT-alaan.

   Kaikki valittavat jostain BTI:stä ja ala-arvoisista palkkioista. Tuota noin, onko mielestäsi tämä asia jotenkin korjaantumassa? Väheneekö crowdsourcing tai konekääntäminen tulevaisuudessa? Tuleeko alalle uusia firmoja jotka myyvät kalliilla ja maksavat kääntäjille hyvää liksaa? Ymmärtävätkö asiakkaat tulevaisuudessa että laadusta kannattaa maksaa ja pyhittävät projekteille pyytämäsi ajan? Vastaatko tähän toivottavasti? Vai teetkö asialle jotain että he ymmärtävät? Auttoiko tämä blogipostaus nyt Netflixiä ja muita yrityksiä valaistumaan vai luomaan vastakkainasettelua?

   Olin kriittinen vain ja ainoastaan tapaan miten tämä asia tuodaan esille. Haukkumalla asiakas ja toimintatavat ei todellakaan vie tätä alaa kyllä yhtään pidemmälle. Olet oikeassa että on hyvin mahdollista että tämä ala on kuollut muutaman vuoden päästä. PIdän sitä jopa hyvin todennäköisenä jos muutoshalukkuutta ei ole ja uusia bisnesmalleja ei haluta ymmärtää.   Poista
 16. Minun on vaikea ymmärtää Petterin järjen juoksua. Ammattikääntäjien määrä ja Nextflixin käännösvauhti ovat aivan eri asia. Ne ovat eri kappaleissakin. "Tuollainen vauhti" viittaa siihen, että Netflix olettaa valmista kääännöstä syntyvän yhdeltä kääntäjältä 1,5 tuntia päivässä, mikä on aivan kaamean eläimellinen vauhti. Olisitko itse valmis tekemään viikon työt päivässä?

  Eikä tässä ole heikkoja kriteereitä kyseenalaistaa Netflixin toimintatapoja. Netflix on kuin uusi rakennusalan firma, joka tulee Suomen markkinoille kauhealla ryysillä. Se on ostanut hirveästi maata, mutta se ei tiedä suomalaisesta rakennustyylistä ja -vaatimuksista yhtikäs mitään, laatu on sille toissijainen seikka ja se harkitsee käyttävänsä talkoita rakennustyömaalla.

  Ei kuule käy laatuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, joudut tekemään viikon työt päivässä koska ei ole riittävästi tekijöitä. Mikä tässä on vaikeaa ymmärtää?

   Eli sen sijaan että käytettäisiin talkoita, jätetään vaan 90% kaikesta kääntämättä? Se on parempi, niinkö?

   Poista
  2. Viikon työt joutuu tekemään päivässä, koska viikon työtahdilla ei tule millään ilveellä toimeen halpatoimistojen palveluksessa. Ei mitään kääntämättä jää, mutta jos ansiotaso on ammatin vaatimusten mukainen, kaikilla kääntäjillä on tasapuolisesti töitä ja aikaa niiden tekemiseen.

   Minusta kyse on periaatteellisesta valinnasta, halutaanko Suomessa ylläpitää av-kääntäjien ammattikuntaa vai lopettaa heidän kouluttamisensa ja ohjata sen erikoisalan valinneet kääntäjät uudelleenkoulutukseen ja muihin töihin.

   Poista
  3. Jos asiakas tilaa päivän verran työtä, niin silloin teet varmaankin sen päivän verran. Kerrot asiakkaalle että laatu ei todennäköisesti tule olemaan sama kuin jos työhön käytettäisiin viikko. Asiakas vastaa että tämä ei haittaa. Molemmat hyväksyvät ehdot ja työ alkaa.

   Ketä tässä sorretaan? Loppukäyttäjää? Jos välität loppukäyttäjästä, miksi edes hyväksyit työtä?

   Poista
  4. Kaunis teoria, mutta todellisuus on paljon karumpi. Kääntäjän ja asiakkaan välissä on se käännöstoimisto, joka maksaa niitä huonoja palkkioita. On totta, että kääntäjä päättää itse, ottaako työn vastaan, mutta monella työelämän realiteetit ovat sellaiset, ettei vaihtoehtoja yksinkertaisesti ole. Eikä moni ole valmis uhraamaan ammattiylpeyttään tekemällä sekundaa, vaikka aikataulu ja palkkio sitä edellyttäisivät.

   Tuntuu, että puhumme vähän eri asioista emmekä oikein löydä yhteistä säveltä. Yritän sanoa, että kääntäjien kohtuulliset palkat mahdollistavat laadukkaiden tekstien suomentamisen kaikille asiakkaille ja katsojille aikataulussa.

   Henkilökohtaisesti en kohtuuttomia aikatauluja ja palkkioita hyväksy enkä teekään sellaisia töitä

   Poista
  5. Keskustelu on hieman sivuraiteilla. Tässä postauksessa on kyse Netflixin käännösstrategiasta johon ei tuotu mitään uutta rakentavaa ideaa miten se saataisiin korjattua. Kritiikkini lähinnä kohdistuu tähän.

   Kääntäjän huono palkkaus on tietysti ikävä asia mutta ei sitä täällä internetissä ratkaista. Asiakas kuitenkin investoi rahaa aina sen mukaan millainen ROI (Return on investment) on saavutettavissa. Ei se sen monimutkaisempaa ole.

   Poista
  6. Et ooo tyhymä Petteri ! :)

   Poista
 17. Asiakas on sinänsä viaton, että se hankkii käännöksiä tietysti sieltä, mistä niitä halvimmalla saa. Pohjimmiltaan vika on av-käännöstoimistoissa, jotka ovat 90-luvulta lähtien polkeneet hinnat sellaiseen kuoppaan, että ilman vaihtoehtoja yrittäjänä toimiva kääntäjä ei pääse lähellekään suomalaisten keskiansiota, puhumattakaan oman koulutustasonsa keskituloista.

  On syytä muistaa myös tekijänoikeudet, jotka kääntäjältä viedään toimistoissa heti kärkeen. Sen jälkeen toimisto voi ilman juuri mitään lisäkustannuksia myydä samaa käännöstä maailman tappiin huomattavasti halvemmalla, kun tekijälle ei yllättäen tarvitsekaan maksaa enää mitään. Aiheesta oli muuten hyvä kirjoitus tuoreimmassa Journalisti-lehdessä (http://www.journalistiliitto.fi/journalisti/lehti/2012/18/kolumnit/ministeri-sanoo-ei/).

  Valitettava tosiasia on, että surkeat palkkiot ja niiden myötä hirveä työtahti vaikuttavat laatuun. Ammattikääntäjien käyttäminen ei ole todellakaan turhaa, mutta heidän palkkiotasonsa ja muut työehtonsa on saatava järkeviksi.

  Toisaalta hirveän moni av-käännöstoimistoillekin kääntävä tekee todella hyvää jälkeä oman selkänahkansa kustannuksella. Käännösten heikko laatu ei välttämättä johdu alkuunkaan kääntäjästä, vaan nykyään yleisesti käytettävistä valmiista vieraskielisistä käännöspohjista, joiden päälle rakenteeltaan tyystin erinlaista suomea yritetään sovittaa.

  Kohtuullisilla palkkioilla koulutetut ja kokeneet kääntäjät pystyvät tuottamaan aina laadukasta tekstiä, ja tekijöitä kyllä riittää asiakkaiden tarpeiden kattamiseksi. Uskon, että niin asiakkaat kuin loppukäyttäjät eli katsojatkin huomaavat huonojen palkkioiden aiheuttamassa kiireessä ja järkevien työehtojen puitteissa tehdyn käännöksen eron, ammatti- ja harrastajakäännösten eroista puhumattakaan.

  VastaaPoista
 18. Niko Papula / Multilizer21. lokakuuta 2012 klo 22.22

  Minusta tämä on kysymys, johon maksavat asiakkaat vastaavat päättämällä omien rahojensa käytöstä. Mistä asiakkaat ovat valmiita maksamaan? Minusta tässä ei ole oikeaa tai väärää, vaan asiakkaat päättävät mistä maksavat. Jos huono käännöslaatu riittää asiakkaille, niin kai sen sitten pitäisi olla kaikille ok.

  Käännöslaadusta ja joukkoistamisesta: usein joukkoistamisella saavutetaan parempi laatu (kuten esim. Mervi edellä hyvin perusteli). Kyse ei useimmiten ole ammattitaidosta vaan usein siitä, että joukkoistamisessa on enemmän käytettävissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiakkaat maksavat siitä, mitä niille tarjotaan. Jos jokaisesta kaupasta saa yhtä huonoa laatua, ei voida puhua asiakkaiden valinnanmahdollisuudesta.

   Finnvixenin vertaus rakennusteollisuuteen on osuva. Asiakkaathan maksavat ihan mielellään myös huonosta rakentamisesta, vaikka sitten sairastumisen uhalla. Kenellä on vastuu?

   Logiikkasi mukaan kaikki erityisosaamista vaativa työ voitaisiin joukkoistaa. Moni vanhempiensa nurkissa asuva varmasti onkin kanssasi samaa mieltä. Itse haluaisin kuitenkin, että ihmiset tulevat vastaisuudessakin toimeen harjoittamalla omaa ammattiaan.

   Poista
 19. Joukkoistamisessa on sellainen perustavanlaatuinen ongelma, että se onnistuu vain kiinnostavan sisällön kanssa.

  Kyllä esim. Game of Thronesille kääntäjät löydetään harrastajien parista, mutta ammattilaisia tarvitaan, jos tv-kanava haluaa myös tylsille realityohjelmille ja sen sellaisille suomenkielisen tekstityksen.

  VastaaPoista
 20. Tänne voisi kommentoida jokin harrastajakin. Itseäni kiinnostaa tuo ammattilaisen heittämä arvio, että viikossa saadaan aikaan 1.5 tuntia käännettyä ohjelmaa. Suosituissa sarjoissa olen havainnut, että 2-3 harrastelijaa saavat laadukkaan käännöksen usein ulos vuorokauden sisällä ensiesityksestä.

  Eivät nuo Netflixin käännökset kyllä hyvältä näytä. Eilen tutustuin ensimmäistä kertaa palveluun ja siellähän seikkaili rikostutkimusten parissa henkilö nimeltä Coroner. Liekö liksaansa kyrpiintyneen kääntäjän kettuilua vai mistä lie sitten taas kysymys. Piraattien käännöksistä näitä kukkasia ei onneksi löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piraattien käännöksissä niitä kukkasia nimenomaan on, samoin runsain mitoin kielioppi- ja yhdyssanavirheitä, yms. Mutta ei nyt tehdä tästä "kumpi kääntää pskemmin, ammattilainen vai harrastelija" -väittelyä.

   Ammattilaiset osaavat vastata tuohon käännösnopeusasiaan paremmin. Sen verran voin minäkin vastata, että taisit Anonyymi itse kertoa yhden syyn: 1 ammattilainen vs. 2-3 harrastelijaa. Lisäksi ammattilaiset joutuvat tiivistämään enemmän (vähemmän merkkejä per rivi ja max 2 riviä) ja ottamaan ajastuksessa huomioon lukunopeuden, yms. Kaikki tämä vie aikaa.

   Poista
  2. Suomalaisista valtaosa osaa englantia. Itseä rasittaa tekstityksissä valtavasti tuo tiivistäminen. Aina siinä jää osa kohtauksen fiiliksestä välittymättä.

   Eikä jenkkileffojen fiilikseen pääse käännöskukilla, kun sanonnoiltaan niin rikas kulttuuri pitää vain tuntea ja ymmärtää ilman tekstityksiä.

   Piratismilla ainoastaan saan materiaalini ilman typeriä pakkotekstityksiä (ei saa pois kaikissa flixin filmeissä) ja tarpeeksi nopeasti julkaisustaan.

   Poista
  3. Suomalaisista valtaosa EI osaa englantia niin hyvin, että pystyisivät oikeasti ymmärtämään ja seuraamaan elokuvia tai tv-sarjoja ilman tekstityksiä. Tämä on fakta, eikä se muutu muuksi siitä, että sinä ja sinun kaverisi ja muutamat muut nuoret kaupunkilaiset katsotte elokuvanne ja tv-sarjanne piraattiversioina ilman tekstityksiä.

   Tiivistämisen taito on yksi hyvän av-kääntäjän ominaisuuksista. Kaikkea sanottua ei millään pysty mahduttamaan ruututeksteihin, koska tekstit pitää myös ehtiä lukea. Kaikkea sanottua ei myöskään edes pysty kääntämään, vaan kääntäjä joutuu tekemään valinnan kääntämättä jättämisen ja vastaavantyylisen ilmauksen etsimisen välillä. Tämä koskee erityisesti sanaleikkejä, slangia ja muita puhekielisen puheen erityispiirteitä.

   Netflixin tekstitysten taso vaihtelee ilmeisesti todella paljon. Tarjolla on toisaalta hyvin käännettyjä luontodokumentteja ja toisaalta tv-sarjoja, joiden tekstitykset ovat suoraan sanottuna täyttä kuraa. Toisin sanoen, osan tekstityksistä ovat tehneet ammattilaiset, joilla on ollut riittävästi aikaa perehtyä tekstitysten tekemiseen (tai jotka ovat ainakin ottaneet riittävästi aikaa, vaikka sitten omalla kustannuksellaan) ja osan ovat tehneet harrastelijat tai nälkäpalkalla hirveässä kiireessä huonoja tekstejä suoltavat av-kääntäjät.

   Poista
 21. Ei kai tuota tällä hetkellä Suomessa tilaa kukaan oikeasti vaan katsoo Spotify tarjouksen kautta. Tilauksen yhteydessä muutamalta kaverilta ei ole tarkastetty edes, onko heillä Spotify tiliä olemassa.

  Tämä kuitenkin toimiii hyvänä ponnahduslautana, että saadaan ainakin osa ihmisistä sellaisen viihdekäyttökulttuurin pariin, jossa tekijöille välittyy edes jonkilainen korvaus. En sano, että malli on täydellinen mutta oikeudenmukaisempi kuin laiton lataaminen netistä. Ilmaisen käyttöjakson jälkeen sitten tarkistetaan, onko valmis jatkamaan tällä toimintamallilla ja kenen palvelu vie voiton.

  Kommentoidakseni artikkeliin ja laittomaan lataamiseen: oma tuntuma on, että ilman teksityksiä on menty jo melko pitkään ellei elokuva ole painottunut vahvaan dialogiin.

  Merkittävimmän naulan nettipalvelut lyövät laittomien latauksien arkkuun vasta kun sisältöä aletaan julkaista samalla kellonlyömällä tai 12/24 tunnin aikaikkunan sisällä.

  Internetin aikakaudella nopeus on kaikki kaikessa.

  VastaaPoista
 22. Jovian, voin puhua vaan omasta subjektiivisesta kokemuksestani. Olen viimeisten vuosien aikana katsonut viikottain 5-10 elokuvaa tai tv-sarjan jaksoa. 1/3 näistä av-kääntäjien ja 1/3 piraattien kääntäminä, loput 1/3 englanninkielisillä teksteillä. En ole huomannut tiivistämisessä minua liikuttanutta eroa ammattilaisten ja harrastelijoiden välillä. Kukkasia on reilusti enemmän esiintynyt ammattikääntäjillä ja syynä varmasti, ettei ole tuttu genre, käännös on pitänyt tehdä pelkästä ääninauhasta tai muusta aivan pätevästä syystä. Tämä lopputulos on itselleni ollut täydellinen yllätys, koska odotin ensimmäisiä piraattitekstityksiä ladatessani kohtaavani jotain myötähäpeän ja raivonpuuskan väliltä.

  Seuraamani materiaali on trillereistä historialliseen pukudraamaan ja TV-sarjoissa HBO/BBC -osastoa. En seuraa reality-TV:tä ja tuskin niitä kukaan ilmaiseksi kääntäisikään, joten eivät ne "kyhääjät" teiltä kaikkea leipää vie suusta. Toisaalta ihmettelen, jos Big Brother -jakson kääntämiseen pitäisi teidän mielestänne käyttää viikko aikaa. Youtubekin osaa kääntää moista roskaa sen verran, että keneltäkään ummikolta ei jää mitään oleellista ymmärtämättä... ;)

  VastaaPoista
 23. Veronica Marsin teksteistä Netflixistä löytyi tällainen helmi:
  "Trans Am, Blue Oyster Cut kahdeksannella raidalla, vetävä, varusteltu blondi ratsastaa haulikolla, jahtaa pinkkejä kuponkeja."
  Tuo virke on niin monella tavalla metsässä, että selvästikään Netflixiä ei laatu kiinnosta.
  Ja ei, tuo ei ole Divarista pöllitty suomennos, joten harrastelijoiden piikkiin ei voi laittaa. :)

  VastaaPoista
 24. Mulla on pari Netflixin duunia odottamassa. Hah, eipä tarvitse paljon välittää, mitä sinne roiskii.

  VastaaPoista
 25. Lienee selvää, ettei Veronica Mars -esimerkki ole niin ammattikääntäjän kuin valveutuneen harrastajankaan käsistä. Epäilyttävästi konekäännöstä muistuttava tuotos on niin kömpelö ja suorasanainen yritelmä, että sen aikaan saaminen vaatii jo sinällään ponnisteluja.

  Kaikessa karuudessaan käännösten hintojen ja kääntäjien palkkioiden polkeminen johtaa tähän. Kukaan itseään kunnioittava kääntäjä ei tee töitä pilkkahintaan, joten toimistot joutuvat tyytymään pian kehen tahansa, joka osaa kieliä edes auttavasti. Toimistoissa on kyllä vielä osaavia ammattilaisiakin, mutta kuinka kauan?

  Harrastekäännöskeskustelussa minua ihmetyttää tekijänoikeuksien epäkunnioituksen lisäksi se, eikö tajuta ammatin ja harrastuksen eroa. Jotkut teketävät kääntämistä työkseen opiskeltuaan sitä ensin vuosikausia. Eikä riitä, että kääntäjä osaa vieraita kieliä, vaan on osattava ennen kaikkea suomea, jotta pystyy tuottamaan hyvää ja oikeakielistä tekstiä.

  Töiden roiskiminen ei minusta myöskään ole ammattikääntäjän tunnusmerkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipa mieleen todeta: se, että kääntäjä saa palkkion käännöksestä ei vielä tarkoita, että kyseinen kääntäjä on ammattilainen. Monista netflixin käännöksistä paistaa läpi kokemattomuus. Alaamme käydään vähän kokeilemassa ja sitten poistutaan kun käy ilmi, ettei palkka vastaa vaivaa/taidot eivät riitä. Heiluriovi käy. Toisin kuin moni tuntuu luulevan, kaikki eivät pysty tätä työtä tekemään, vaikka miten haluaisivat.

   Poista
 26. Mielestäni ratkaisu ko. ongelmaan olisi varsin yksinkertainen. Vaihtakaa alaa. En usko että teidän kaltaisten korkeasti koulutettujen ihmisten olisi kovin vaikea saada jotain vaihtoehtoista käännöstyötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän ratkaisuun monet, elleivät jopa kaikki av-kääntämisen ammattilaiset varmasti päätyvätkin, ellei alalle saada jotain rotia. Yritys on kyllä kova, sillä ei kukaan halua vapaaehtoisesti ja ilman taistelua valitsemastaan alasta luopua.

   Poista
 27. Niin, eikö ihmisille tullut sellainen mieleen, että kun meitä suomenkielisiä on joku alle 5 miljoonaa, niin mikä mahtaa olla edes teoreettinen määrä henkilöitä jotka edes pystyvät/haluavat kokeilla esim. Netflixiä, saati käyttävät suomitekstejä jos jenkkitekstejä olisi tarjolla? Kyllähän sen tekstityksen tuottaminen näin pienelle markkina-alueelle on kallista ja tietenkin Netflix haluaa tehdä sen mahdollisimman halvalla, jotta sinne viivan alle jää jotain. HBO on kertonut, että jenkkitekstit ohjelmista tulevat puuttumaan lisensointiasioista johtuen, samaa puhuu myös Netflix. Joo, eihän tuo "oikeuta" tuollaista toimintaa, mutta kuinka helvetin lampaita pitää ihmisten olla? Tämä asia tulee unohtumaan, kaikki ovat hissukseen, foorumeilla joku meuhkaa teksteistä mutta mitä sitten? Silti löytyy tilaajia eikä Netflix varmaan tee asialle mitään. Ehkä jos joku kääntäjä kuolee ylirasitukseen koska Netflix sortaa kääntäjiä, niin joku voisi kiinnostua.

  Kyllä sen Netflixin 1kk kokeiluajan saa vaikka ei ole Spotifytä käytössä, eli kuka tahansa voi käydä katsomassa tekstityksien laatua. Itse en näillä näkymin aio jatkaa tilausta. Johtuu suppeasta sisällöstä (joo tiedän, tulee kyllä lisääntymään), ei tekstityksien laadusta. Voin kyllä kertoa tekstitykset syyksi jos Netflix kysyy minulta miksi en jatkanut tilausta.

  Ihme ettei Intiassa kouluteta paikallisia puhumaan suomea ja tekemään käännöstyöt siellä vielä halvemmalla..

  VastaaPoista
 28. Markkinataloudessa valinnan valta on asiakkaalla.

  Jos lopputuotteen laatu ei miellytä, ei sitä ole pakko ostaa. Jos riittävän moni näin tekee (ja vieläpä kertoo tuotteen myyjälle, että ostamatta jättämisen/luopumisen syy on huono laatu) niin myyjä joko parantaa laatua tai poistuu markkinoilta.

  AV-sisältö teksteineen ei liene poikkeus?

  VastaaPoista
 29. Pakko kommentoidan näihin "osaan sen verran hyvin englantia että katson mieluummin sarjat ilman tekstityksiä" -kantoihin.

  Oletteko miettineet, että mitenköhän olette alunperin sen hyvän englanninkielen oppineet? Koulun englannintunneilla vai tekstitettyjä televisio-ohjelmia katsoessa? Luultavasti näiden kahden yhteistuloksena, mahdollisesti jopa enemmän telkkarista. Jos suomalainen ei katsoisi tekstitettyjä televisio-ohjelmia siitä lähtien kun osaa lukea, niin varsinkin kielitaito, ja erityisesti myös puhutun kielen taito olisi paljon huonommalla tasolla (vrt. esim. maat, joissa ohjelmat dubataan).

  Ja toiseksi, suomalaiset oppivat myös lukemaan lukemalla televisiotekstityksiä (tästä lienee tutkimuksiakin, joita nyt ei ole tähän kyllä liittää)

  Ja kolmanneksi, osaatteko myös ruotsia, saksaa, italiaa, ranskaa, tanskaa, norjaa... (tai niitä muita lukuisia kieliä, joita televisiossa kuulee) niin hyvin että ette tarvitse tekstityksiä. Huomatkaa nyt, että kyse ei ole vain jenkkisarjojen tai scifi-leffojen kääntämisestä englannista suomeksi, vaan myös kaikesta muusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo viimeinen pointti tuli minullakin mieleen lukiessani kaikkia näitä kommentteja, joissa viitataan käytännössä pelkästään ENGLANNIN osaamiseen ja ENGLANNINKIELISTEN elokuvien ja tv-sarjojen kääntämiseen (sekä ammattitasolla että piraattipiireissä). Suomen televisiossa ja suomalaisilla leffamarkkinoilla puhutaan myös muita kieliä. Riittääkö maamme genreharrastelijoilta intoa ja kielitaitoa kääntää porukalla myös uusin Ghibli-anime tai Kitanon ja Miiken uutuudet? Onko edes kouluruotsi niin välttävää, että viimeisin pohjoismaalainen dekkari tai komediasarja kääntyy hetkessä finskaksi?

   Kommentoinnin perusteella on selvää, että nämä harrastelijat katsovat lähes poikkeuksetta anglo-amerikkalaista tuotantoa, mikä on ok ja sitähän se Netflixin tarjonta taitaa tällä hetkellä olla. Mutta jos vaikka puljun tarjonta laajenee myös kansainvälisemmän tuotannon puolelle, niin sitä ei kyllä Suomessa pelkällä crowdsourcingin innokkuudella hoideta.

   Joku väitti myös, että suurin osa suomalaisista osaa englantia, joten käännöksillä ei ole väliä. Rohkenen väittää, että suurin osa suomalaisista ei osaa. Ainakaan niin välttävästi, ettei käänöksillä ole väliä. Television katsojista valtaosa on ikäihmisiä ja keski-ikäisiä, joiden (englannin)kielentaito ei ole niin tikissä kuin nuorilla genrekuluttajilla. He tarvitsevat hyvää käännöstä. Ja jos Netflix meinaa haistattaa pitkät käänöksille, he kääntävät selkänsä merkittävälle kuluttajasegmentille.

   Ja vaikka väitteenne pitäisi paikkansa, eli suurin osa suomalaisista osaa englantia, niin mitä sitten? Sehän merkitsee sitä, että osa suomalaisista EI osaa. Kiellättekö heiltä mahdollisuuden nauttia ei-suomenkielisestä elokuvataiteesta?

   Poista
 30. Kulut lisääntyvät toisaalla, joten jostain vähennetään29. lokakuuta 2012 klo 12.17

  Onko tällä viime vuonna voimaan tulleella kotimaisten ohjelmien tekstittämistä koskevalla lakimuutoksella jotain tekemistä sen kanssa, että ulkomaisten ohjelmien tekstittämiseen halutaan säästöjä (eli potkitaan av-kääntäjät pois ja ostetaan palvelu halvalla käännöstoimistoilta)?

  http://www.kuuloliitto.fi/fin/kuuloliitto/ajankohtaista/?nid=287

  Uutisesta esiin nostettua:
  Tekstitysten tuottaminen aiheuttaa kanaville lisäkustannuksia. MTV3:n tekninen johtaja Antero Hoffman arvelee summan nousevan vuositasolla satoihin tuhansiin euroihin.

  VastaaPoista
 31. Norjan Netflixissä oli v-sana lastenohjelman tekstityksissä. Kyllä on taso korkealla kansainvälisestikin...
  http://www.nrk.no/kultur-og-underholdning/1.8378888

  VastaaPoista
 32. Ettekös te ammattilaiset halunnu, että ihmiset kiinnittäisi niihin hyviin tekstityksiin huomiota, eikä virheisiin? Ettei nyt ois oma lehmä ojassa?

  VastaaPoista
 33. Pakko sanoa että mulle on oikeastaan aivan sama missä kuosissa sieltä tulee tekstit. Katson melkeinpä mieluummin muutenkin englanniksi kuin suomeksi tekstitettyjä leffoja. Todella usein hyvät läpät ja letkaututkset menevät täysin pilalle kun joku tunari on yrittäny kääntää niitä, enkä todellakaan puhu mistään Netflixiä koskettavasta ongelmasta.

  Jos mun pitää henk. koht. valita, että saanko joko paljon lisäsisältöä, vai vähän lisäsisältöä laadukkaammilla tekstityksillä joita on hiottu viikkokausia, valitsen ensimmäisen.

  VastaaPoista
 34. Ja oli muuten niin perkeleen rasittava tuo robottisuoja että eipä tarvitse yrittää tänne toiste kommentoida.

  VastaaPoista
 35. Olen Celine Rehwaldt Yksityinen laina lainanantaja Saksasta, Etsitkö yritysten laina, henkilökohtainen laina, asuntolaina, autolainan, opintolainojen, velan vakauttamista laina, vakuudeton laina, ja riskipääoma? Jos olit evättiin laina pankin tai rahoituslaitos yhdestä tai useammasta syystä. Olet oikeassa paikassa lainaa ratkaisuja, Annamme lainoja kaikille yksilöille alueella 1,000 minimi 100,000,000 enintään 1 vuoden kuluessa 30 vuotta takaisinmaksuaika kestoisia, tahansa päin maailmaa. Ota minuun yhteyttä lisätietoja sähköpostitse: celine.rehwaldtfirm@gmail.com

  VastaaPoista
 36. ottaa yhteyttä varten turvallinen & vakuudettomia lainata.lainata lainata määrä alkaen 3000euro että 5000,000euro.valita alkaen 1 vuosi että 30 vuotta kuten lainata kesto.
  azeesabdul480@gmail.com

  VastaaPoista

 37. Tervetuloa KATE LISA CREDIT SOLUTION

  Sähköposti: kate_solution@outlook.com
  WhatsApp: +2347050251612
  Yhteyshenkilö: Mrs Kate Lisa

  Tarvitsetko lainaa? Oletko finanssikriisi tai tarvitsee rahaa aloittaa oman yrityksen? Tarvitsetko lainaa ratkaista teidän velka tai maksaa laskuja tai aloittaa mukava liiketoimintaa? Sinulla on alhainen luotto pisteet ja sinulla on vaikeuksia saada pääomalainan paikallisten pankkien ja muiden rahoituslaitosten? Tässä on tilaisuutesi saada lainaa meidän huostaan. Tarjoamme lainat yksityishenkilöille seuraaviin tarkoituksiin ja paljon muuta. Henkilökohtainen laina, liiketoiminnan laajentaminen, Business Käyttöönotto, koulutus, velkajärjestelyihin, kovan rahan lainoja. Tarjoamme laina alhaisella korolla 3%. Ota yhteyttä jo tänään lisätietoja siitä, miten hakea lainaa ja vakuutan teille meidän tehdä 24 tuntia lainan jakelupalvelu. Taloudelliset läpimurto on halumme. yhteyttä sähköpostitse lisätietoja. Sähköposti: kate_solution@outlook.com

  VastaaPoista
 38. Good Day Dear Loan Seeker,

  Have you been struggling to start a project or open a business? do you need an urgent finance to complete your education or build a house? do you need urgent finance for hospital treatment or travel abroad? kindly contact us today via our email for quick solutions to your problems, Contact us now: 1% * Long-term repayment (1-30
  If you are interested contact us via: bdsfn.com@gmail.com and fill out the below loan application form.

  Loan application form:
  Full Name:....................
  Country:.....................
  State:..............
  City:..............
  Sex:.........................
  Phone Number:...........
  Loan Amount :...........
  Have You Applied Before?....................
  With Best Regards.
  Mrs. Pranchment Dura
  Emaill Address: bdsfn.com@gmail.com

  VastaaPoista
 39. Laina tarjous 48 tunnin kuluessa.
  Hei Onko sinulla taloudellisia huolia? Ja niille, joilla on vaikeuksia saada pääomalainat paikallisten pankkien ja muiden rahoituslaitosten. Katso tämän Sähköpostiosoite: maurogiovanni00@gmail.com

  WhatsApp: 002 296 144 6810

  VastaaPoista
 40. XMAS-LAINAT ON TÄSTÄ NYT ALLE 1%

  tarvitset kiireellistä lainaa aloittaaksesi yrityksen ennen joulua tarvitsetko Xmas-lainan? annamme sen sekä yritykselle että yksilölle, joten jos tarvitset kiireellistä lainaa nyt 12 tunnin kuluessa, voimme antaa sinulle lainan viipymättä.
  Xmas-laina on nyt saatavissa 1 prosentin alhainen korko: ota yhteyttä suoraan osoitteeseen: [REMY.CREDIT111@gmail.com]
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  Yrityksen nimi: REMY.FINK CREDIT
  Yrityksen sähköpostiosoite: {REMY.CREDIT111@gmail.com}
  Yritys NMLS ID: 517219
  Toivon sinulle kaikkea hyvää,
  REMY.FINK ...

  VastaaPoista
 41. Hei, peter yksityinen laina {peterloans527@gmail.com] lainanantaja. Tarvitsetko kiireellistä lainaa? Tarvitset lainaa muka laajentaa liiketoimintaa tai aloittaa
  oman yrityksen, joten olemme täällä sinua varten, joissa lainan alhainen korko niinkin alhainen kuin 1%, ja voit saada lainan määrä 1000 dollaria
  to $ 100,000,000.00 ja lainan enimmäismäärä kestää jopa 30 vuotta. Joten, ota meihin yhteyttä sähköpostitse: {peterloans527@gmail.com]

  VastaaPoista
 42. lainan tarjous 48 tunnissa.
  Hei, onko sinulla taloudellisia huolenaiheita? Ja niillä, joilla on ongelmia saada pääomalainoja paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta. Katso tämä osoite Sähköposti: maurogiovanni00@gmail.com

  whatsapp: +33 6 44 68 84 20

  VastaaPoista
 43. lainan tarjous 48 tunnissa.
  Hei, onko sinulla taloudellisia huolenaiheita? Ja niillä, joilla on ongelmia saada pääomalainoja paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta. Katso tämä osoite Sähköposti: maurogiovanni00@gmail.com

  whatsapp: +33 6 44 68 84 20

  VastaaPoista
 44. lainan tarjous 48 tunnissa.
  Hei, onko sinulla taloudellisia huolenaiheita? Ja niillä, joilla on ongelmia saada pääomalainoja paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta. Katso tämä osoite Sähköposti: maurogiovanni00@gmail.com

  whatsapp: +33 6 44 68 84 20

  VastaaPoista
 45. Attention! Attention!! Attention!!!,

  Do you need an urgent financial credit ***? *Email : bdsfn.com@gmail.com
  Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com Very fast and direct transfer to your bank account * Repayment starts Six months after you get your Loan in your bank account * Low interest rate of 1% * Long-term repayment (1-30 years) Height * Flexible ***then monthly payment *.Email : bdsfn.com@gmail.com

  Name :
  Country :
  Phone number :
  Amount Needed as Loan :
  Purpose of Loan :
  Have you applied for loan online before (yes or no)
  Email : bdsfn.com@gmail.com
  Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
  Mrs.Emilia Fedorcakova

  Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com How long will it be financed? After submitting the application *** You can expect a preliminary answer less than 24 hours funding in 72-96 hours after receiving the information they need yours.
  Email : bdsfn.com@gmail.com
  Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
  Name :
  Country :
  Phone number :
  Amount Needed as Loan :
  Purpose of Loan :
  Have you applied for loan online before (yes or no)
  Email : bdsfn.com@gmail.com
  Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
  Mrs.Emilia FedorcakovaAttention! Attention!! Attention!!!,

  Do you need an urgent financial credit ***? *Email : bdsfn.com@gmail.com
  Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com Very fast and direct transfer to your bank account * Repayment starts Six months after you get your Loan in your bank account * Low interest rate of 1% * Long-term repayment (1-30 years) Height * Flexible ***then monthly payment *.Email : bdsfn.com@gmail.com

  Name :
  Country :
  Phone number :
  Amount Needed as Loan :
  Purpose of Loan :
  Have you applied for loan online before (yes or no)
  Email : bdsfn.com@gmail.com
  Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
  Mrs.Emilia Fedorcakova

  Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com How long will it be financed? After submitting the application *** You can expect a preliminary answer less than 24 hours funding in 72-96 hours after receiving the information they need yours.
  Email : bdsfn.com@gmail.com
  Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
  Name :
  Country :
  Phone number :
  Amount Needed as Loan :
  Purpose of Loan :
  Have you applied for loan online before (yes or no)
  Email : bdsfn.com@gmail.com
  Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
  Mrs.Emilia Fedorcakova

  VastaaPoista
 46. Tarvitsetko lainaa? JOS KYLLÄ! Ota yhteyttä Hobelman Finance and Mortgages Limitedin pienten ja suurten lainojen määrään. Tarjoamme lainoja kohtuullisella korolla 2%. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteessa hobelmanfinance@gmail.com ja työskentelet kanssamme hyvästä kokemuksesta. +17816567138 luotto on avoin kaikille kansalaisuudesta riippumatta.

  VastaaPoista
 47. Hyvää päivää,

  Olemme oikeutettu ja hyvämaineinen rahanantaja. Me lainamme varoja yksityishenkilöille, jotka tarvitsevat taloudellista tukea, antavat lainan henkilöille, joilla on huono luotto tai tarvitsevat rahaa laskujen maksamiseen, investoida liiketoimintaan. Oletteko etsineet lainaa? sinun ei tarvitse huolehtia, koska olet oikeassa paikassa tarjoan lainaa alhaisella 2 prosentin korolla, joten jos tarvitset lainaa, haluaisin vain ottaa yhteyttä minuun tämän sähköpostin kautta. Osoite: mobilfunding1999@gmail.com

  TAKAISIN ALAKOHDAN SOVELLUSTIEDOT:

  1) Täydelliset nimet: ............
  2) Sukupuoli: .................
  3) Ikä: ........................
  4) Maa: .................
  5) Puhelinnumero: ........
  6) Ammatti: ..............
  7) Kuukausitulot: ......
  8) Tarvittava lainausmäärä: .....
  9) Lainan kesto: ...............
  10) Lainan tarkoitus: ...........

  Kiitos

  VastaaPoista
 48. Hei, olen herra Leon Derek, yksityisten lainojen luotonantaja, ja olen täällä tekemään unelmasi totta lainaksi. Tarvitsetko lainan nopeasti? Tarvitsetko lainan maksamaan velkoja? Tarvitsetko lainaa laajentamaan yritystäsi tai aloittamaan oman yrityksenne? Olemme täällä sinulle, jonka alhainen korko on 2% ja voit saada lainaa 3000 € - 100.000.000,00 euroa lainan enimmäismäärästä ja jopa 40 vuoden lainan kestosta. ota yhteyttä osoitteeseen derekfastloan@gmail.com

  VastaaPoista
 49. Alvaro Martinez Hei, Etsitkö oikeutettua ja luotettavaa rahoittajaa / lainanantajaa? Tarvitsetko lainaa? Tarvitsetko kiireellistä taloudellista apua? Tarvitsetko kiireellistä lainaa maksaaksesi velkasi tai tarvitset pääomalainaa liiketoiminnan parantamiseksi? Tarjoamme kaikille 2 prosentin korkotuottoja yksityisille ja yrityksille selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla. Tarjoamme lainoja missä tahansa korkeudessa mihin tahansa kohteeseen, joten ota yhteyttä meihin tänään saadaksesi instant lainan tänään. Ota yhteyttä sähköpostilla: (safeloanglobalcompany@gmail.com)

  VastaaPoista
 50. Alvaro Martinez Hei, Etsitkö oikeutettua ja luotettavaa rahoittajaa / lainanantajaa? Tarvitsetko lainaa? Tarvitsetko kiireellistä taloudellista apua? Tarvitsetko kiireellistä lainaa maksaaksesi velkasi tai tarvitset pääomalainaa liiketoiminnan parantamiseksi? Tarjoamme kaikille 2 prosentin korkotuottoja yksityisille ja yrityksille selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla. Tarjoamme lainoja missä tahansa korkeudessa mihin tahansa kohteeseen, joten ota yhteyttä meihin tänään saadaksesi instant lainan tänään. Ota yhteyttä sähköpostilla: (safeloanglobalcompany@gmail.com)

  VastaaPoista
 51. Hei !

  Tarvitsetko laillista ja nopeaa laina-palvelua?

  Hae nyt ja hanki rahat nopeasti!

  * Asema välillä 5000 ja 50 miljoonaa
  * Voit maksaa takaisin 1 - 30 vuotta.
  * Joustavat lainaehdot.

  Ota yhteyttä sähköpostitse: thompson.loanservice@gmail.com
  Hallinta.
  Ota yhteyttä luottoon Speedy nyt!

  VastaaPoista
 52. Tarjoamme tällä hetkellä vaihtuvakorkoista lainaa, jonka korko on 2% asianmukaisella voimassaolevalla tunnuksella.
  Voit lähettää lainahakemuksestasi minkä tahansa lainan määrän, jota tarvitset.
  Tarjoamme lainoja, jotka vaihtelevat $ 5,000.00 USD Min. $ 50,000,000.00 USD Maks.
  Pitkän aikavälin luotto maksetaan viidestä (5) - viiteenkymmeneen (50) vuoteen.
  Annamme seuraavanlaista lainaa: Projektiluotto, Refinance-laina, yritysinvestointilainat, auto tai ajoneuvo Lainat, Opintolaina, velkojen konsolidointi, asuntolainat, Henkilökohtaiset lainat, matka- ja loma-laina, joulu- ja uudenvuotinen laina.
  Yhtiömme tarvitsee myös henkilön, joka voi olla yrityksemme edustaja maassasi.
  Ota yhteyttä STEVEN WILLIAMS FINANCIAL LOAN FIRM toimistoon sähköpostitse: stevenwills0001@gmail.com

  Jos olet kiinnostunut rahoitustarjouksistamme ja haluat saada meiltä lainan, ota meihin yhteyttä ja anna meille alla olevat tiedot, joita tarvitaan käynnistämään
  lainan summa vastaavasti.

  Nimi: ___________________________
  Nimi: ____________________________
  Sukupuoli: _______________________________
  Siviilisääty: _______________________
  Yhteystieto: ______________________
  Kaupunki / postinumero: ________________________
  Maa: ______________________________
  Syntymäaika: ________________________
  Lainan tarve: ________________
  Lainan kesto: ________________________
  Kuukausitulot / vuosittaiset tulot: _________
  Ammatti: ___________________________
  Lainan tarkoitus: _____________________
  Puhelin: ________________________________
  Faksi: __________________________________

  Tunnustuksena näistä yksityiskohdista lähetetään hyvin lasketut ehdot ja ehdot, mukaan lukien sopimus.

  Kiitos suojelusta!

  Parhain terveisin,
  STEVEN WILLIAMS RAHOITUSHANKKAMERKKI
  Sähköposti: stevenwills0001@gmail.com
  Verkkosivusto: http://stevenwilliamsfinancialloanfirm.webs.com/
  Facebook-sivu: Steven Williams
  Twitter: stevenwills0001

  VastaaPoista
 53. Hei, olen herra KEVIN KENT, yksityinen lainanantaja, joka antaa elämäaikaa tilaisuuslainoille. Kiireellisesti tarvitset lainaa velkojen maksamiseen tai tarvitset lainaa liiketoiminnan parantamiseksi? Onko pankit ja muut rahoituslaitokset hylännyt sen? Tarvitsetko konsolidointilainaa vai kiinnitystä? Etsimme enemmän, koska olemme täällä tekemään kaikki taloudelliset ongelmasi menneisyydestä. Me lainamme rahaa yksityisille, jotka tarvitsevat taloudellista apua, joilla on huono luotto tai jotka tarvitsevat rahaa maksamaan laskujaan, investoida liiketoimintaan 2 prosentilla. Haluan käyttää tätä tiedotusvälineistöä ilmoittamaan teille, että tarjoamme luotettavan ja hyödyllisen avun ja olemme valmiita tarjoamaan lainaa. Ota meihin yhteyttä tänään sähköpostilla osoitteessa: kelvinkentloanfirm83@gmail.com

  VastaaPoista
 54. Hei

  saat kiireellistä lainaasi seuraavien 12 tunnin aikana ilman stressiä Sähköposti REMY.CREDIT111@gmail.com

  tarvitsetko jotain hyvää tai mitä tahansa rahoitusta? Pankki ei maksa takaisin? Onko sinulla maksettu tili tai velka? Meillä on hyvä takaisinmaksuohjelma, jonka alhainen korko on 1%. Lisätietoja antaa meille suoraan osoitteessa: [REMY.CREDIT111@gmail.com]

  VastaaPoista
 55. TÄMÄ ON MYÖNNÖN OIKEUDELLISIA OIKEUKSIA MYÖNNÄ LAITOKSISTA ADOIF-LAINAN YRITYKSESTÄ.


  Nimeni on Miss Muhammad manah, olen Brasiliasta olen yksinhuoltaja äiti, jolla on kaksi lasta, haluan kiittää herra Adoifia lainanantajana minulle 200 000 lainaa 1 prosentilla ilman minkäänlaista viivytystä tai stressiä, jotta voisin aloittaa Oma liiketoiminta hän myöntää minulle lainan 23 tuntia sain lainan ilman viivytystä, jos tarvitset kiireellistä lainaa sähköpostitse herra adoif laina yritys kautta [adoifloans@gmail.com]
  olen niin onnellinen nyt perheeni kanssa voin nyt syöttää lasteni ja hoitaa heidät hyvin.

  VastaaPoista
 56. Hei, tarvitset kiireellisen lainan seuraavien 12 tunnin aikana Eamil [REMY.CREDIT111@gmail.com]

  tarvitsetko hätälainan? tai mitään rahoitusta? Pankki ei maksa takaisin? Onko sinulla maksettu tili tai velka? Meillä on hyvä takaisinmaksuaikataulu, jonka alhainen korko on 1%. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä suoraan osoitteeseen: [REMY.CREDIT111@gmail.com]

  VastaaPoista

 57. Laina tarjous kaikista 2% korolla

  Jos tarvitset taloudellista apua, älä epäröi ottaa yhteyttä. Voit saada lainaa on välillä 2.000 € ja 1.000.000 € erittäin suotuisin ehdoin laillisesti ja luotettavuutta. Jos haluat lisätietoja rahoitusjärjestelyistä, ota yhteyttä sähköpostitse. E-mail: infoslaina@gmail.com

  VastaaPoista
 58. Do you need Personal Loan?
  Business Cash Loan?
  Unsecured Loan
  Fast and Simple Loan?
  Quick Application Process?
  Approvals within 24-72 Hours?
  No Hidden Fees Loan?
  Funding in less than 1 Week?
  Get unsecured working capital?
  Email us:urgentloan22@gmail.com
  Application Form:
  =================
  Full Name:................
  Loan Amount Needed:.
  Purpose of loan:.......
  Loan Duration:..
  Gender:.............
  Marital status:....
  Location:..........
  Home Address:..
  City:............
  Country:......
  Phone:..........
  Mobile / Cell:....
  Occupation:......
  Monthly Income:....
  Email us (urgentloan22@gmail.com)

  VastaaPoista
 59. Oletko vaikeassa tilanteessa saada lainaa tai tarvitset kiireellistä taloudellista tukea, tarjoamme lainaa $ 1000 - $ 100.000.000 miljoonaa dollaria 2%: n korolla. Tarjoamme myös henkilökohtaisia ​​lainoja (Secure ja Unsecured) * Yritysten lainat * Home Improvement * Inventor Lainat * Auto lainat * Terveyslaina jne. Ota meihin yhteyttä laillisen lainan tänään ja teemme sinusta paras palveluistamme.

  Sähköposti: lucasloanlendingcompania@gmail.com
  Whatapp: +1(857)325-5437
  Verkkosivusto: http://lucasloanlendingcompania.webs.com/

  VastaaPoista
 60. Hei ystävät Olen iloinen, minulla on laina ken johnilta, he ovat parhaita, jotka olen koskaan nähnyt, koska olen yrittänyt saada lainaa, voit lähettää sähköpostia, jos tarvitset lainaa: kenloaninvestment131@gmail.com

  VastaaPoista
 61. Todistus siitä, miten minulle lainaa Internetissä, ALDEN MOORE-lainayhtiöstä, olen rouva Carol Webb Orlando Orlando-Yhdysvalloista. Olin erittäin tarvitsema lainaa yritykselleni, koska yritykseni oli vähissä ja minulle oli vaikeaa saada lainaa pankilta ja muulta rahoituslaitokselta luottotietoni vuoksi. Olin epätoivoinen kokeilla lähes kaikkia mahdollisuuksia tehdä rahaa internetissä ja huomasin todistajansa yhdestä herra Adrienne Lucasta siitä, kuinka hän sai lainansa lainanantajalta täällä internetissä nimeltä Alden Moore Loan yritys ja hän kirjoitti heidän aitoista palvellut palvelut, tunsin henkeni raikasta ilmaa, ja päätin antaa heille kokeilun. Kirjoitin lainayhtiölle sähköpostiosoitteellani: (aldenmooresloanfirm@gmail.com) Olen vihdoin löytänyt aidon lainanantajan ja palvelun, johon voin luottaa, niin paljon iloa sydämessäni kerron teille kaikille, että Alden Moore -yritys ei petä! Palvelu, jonka hän lainasi minulle, oli erittäin ihana ja nyt tulevaisuus näyttää minusta hienolta minulle ja yritykselleni, koska minulla oli oikeus saada lainaa (50 000 dollaria). Jos sinulla on yhteydenotto yritykseen saadaksesi mahdollisen lainan määrän, jonka alhainen korko on 2% ja maksuaikataulu, ota yhteyttä Alden Moore Loan Services -palveluun (aldenmooresloanfirm@gmail.com)

  VastaaPoista
 62. Hei, herra Leon Derek, yksityisten lainojen luotonantaja, ja olen täällä tekemään unelmasi totta lainaksi. Tarvitsetko lainan kiireellisesti? Tarvitsetko lainaa maksamaan velkasi? Tarvitsetko lainaa laajentamaan yritystäsi tai aloittamaan oman yrityksenne? Olemme täällä sinulle, jossa on alhainen 2 prosentin korko ja saat 3 000 euron lainamäärän 500 000 000 euron suuruiseen lainaan ja enintään 40 Vuoden lainan kesto, Tarjoamme lainoja yksityishenkilöille ja järjestöille. Ota yhteyttä osoitteeseen derekfastloan@gmail.com

  VastaaPoista
 63. Oletko liikemies tai nainen? Oletko missä tahansa taloudessa? Tarvitsetko lainaa aloittaaksesi mukavan pienikokoisen ja keskisuuren yrityksen? Onko sinulla alhainen luottokelpoisuus ja sinulla on vaikeuksia saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta? Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen trustfunds804@outlook.com ja trsutfunds224@gmail.com

  VastaaPoista
 64. Tarjoamme lainaa alhaisella korolla 3%. Hae nopea ja kätevä laina maksaa laskuja ja aloittaa uusi liiketoiminta tai rahoittaa projektisi halvemmalla 3%: n korolla. Sinulla on alhainen luottopiste ja sinulla on vaikeuksia saada pääomalainaa paikallisilta pankkeja ja muita rahoituslaitoksia? Tässä on tilaisuutesi saada laina järjestöstämme. Tarjoamme lainoja yksityishenkilöille seuraavissa tarkoituksissa ja paljon muuta. Henkilökohtainen laina, liiketoiminnan laajentaminen, liiketoiminnan käynnistäminen, koulutus, velkojen konsolidointi, kovan rahan lainat. Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen: logo_credit@hotmail.com

  VastaaPoista
 65. Hei

  Tarvitsetko kiireellistä lainaa rahoitustarpeiden tyydyttämiseksi? Tarjoamme lainoja 2000: stä 50 000 000,00: een, olemme luotettavia, voimakkaita, nopeita ja dynaamisia, älä tarkista luottoa ja tarjoamme 100%: n takuun ulkomaisille lainoille tänä aikana.

  Lainasimme myös koko valuutan 3%: n korolla kaikista lainoista .... Jos olet kiinnostunut, palaa meille tällä sähköpostilla.

  Palaa meihin, jos olet kiinnostunut, eaglehomemortgage001@gmail.com

  Kunnioittaen,

  Rouva Lola Daniel

  Sähköposti: eaglehomemortgage001@gmail.com

  VastaaPoista
 66. Oletko taloudellisesti puristettu? Pyritteletkö lainoja maksamaan velkoja? Haluatko rahoittaa oman yrityksen perustamiseen? Tarvitsetko yksityistä tai yritystalousta eri tarkoituksiin? Haluatko lainoja Suurten hankkeiden toteuttamiseen? Luotamme lainan meiltä tänään. Kauppa on 100% taattu, sillä myös huolehdimme siitä, että olemme ystävällisiä. Tarjoamme luotot ilman vakuuksia, helppoa vaihetta, nopea rahoitus ja alhainen korkotaso 2%. ota meihin yhteyttä tänään osoitteesta: unicreditloantransferplc@mail.ru kautta Whats App Numero +1 (845) 731 5341

  VastaaPoista
 67. Etsitkö instant käteislainaa? Yrityksemme toimii selkeiden, joustavien, läpinäkyvien ja helposti ymmärrettävien termien mukaisesti. Tarjoamme erittäin alhaisia korkotasoja suhteessa talouskasvun hidastumiseen (taantuma) useimmissa maailman maissa. Sinulla saattaa olla huono luotto, Yrityksemme tarjoaa nyt kohtuuhintaista korkolainaa, niin mitä tarvitset varoja yrityksenne lisäämiseen? Tai tarvitsetko rahaa joihinkin henkilökohtaisiin tarkoituksiin? Miksi emme ota yhteyttä nyt, kun tarjoamme yksityishenkilöille ja laillisille lainoille 3 prosentin korkoa enintään 25 vuoden ajan. Kiinnostunut hakija voi ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla: paulsonloaninvestment@gmail.com tai Whats App-numero +18077007921

  VastaaPoista
 68. Hei,
  Minun nimi on Amber, olen täällä suositella sinua lailliselle velkojalle, joka antoi minulle 45 000 dollarin lainan. Hänen nimensä Jerry Jones on Jerry Jones Financial Investments, haluan soittaa teille kaikille, jotka tarvitsevat taloudellista apua luottohakemuksestasi: jerryjonesfinancialinvestments@gmail.com

  VastaaPoista
 69. Finding a genuine provider of financial instrument is very challenging but we are certified Financial Instrument providers in Ireland. Presently, we only focus on BG/SBLC for Lease and Sale transactions. However, our Lease BG/SBLC is 4+2% and Sale at 32+2%.

  Should you find this interesting and acceptable? Kindly, contact us and we shall review and respond with draft Contract/MOU within 48hrs maximum.
  Please request for full procedure details if interested.For further inquiry contact:
  Name : Patrick Mc Brearty
  E-mail :patrickmcbrearty007@gmail.com
  Skype id : patrickmcbrearty007@gmail.com

  VastaaPoista
 70. Hei

  Tarvitsetko kiireellistä lainaa 12 tunnin kuluessa viivästymisestä osoitteessa REMY.CREDIT111@gmail.com

  tarvitsetko mitään luottoa tai rahoitusta? Eikö pankki maksa takaisin? Onko sinulla maksettu tili tai velka? Meillä on hyvä takaisinmaksuaikataulu, alhaisella 2 prosentin korolla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä suoraan osoitteeseen [REMY.CREDIT111@gmail.com]


  Koko nimi:...
  Maa: ....
  Vaadittu määrä: ...
  Lainan kesto: ....
  Puhelin: ....
  ammatti: .......


  lähetä meille sähköpostia [REMY.CREDIT111@gmail.com]

  VastaaPoista
 71. Tarvitsetko minkäänlaista taloudellista tukea? Henkilökohtaiset lainat? Yritysten lainat? Asuntolaina? Maatalous- ja hankerahoitus? Annamme lainoja 3 prosentin korolla! Ota yhteyttä: (creditgate4@gmail.com)

  Terveiset,
  Luottokortti
  creditgate4@gmail.com

  3% lainaehdotus

  VastaaPoista
 72. Tarvitsetko minkäänlaista taloudellista tukea? Henkilökohtaiset lainat? Yritysten lainat? Asuntolaina? Maatalous- ja hankerahoitus? Annamme lainoja 3 prosentin korolla! Ota yhteyttä: (creditgate4@gmail.com)

  Terveiset,
  Luottokortti
  creditgate4@gmail.com

  3% lainaehdotus

  VastaaPoista
 73. Onko sinulla mitään taloudellisia vaikeuksia? JOS KYLLÄ! Ota yhteyttä Hobelman Finance and Mortgages Limitedin pienten ja suurten lainojen määrään. Tarjoamme kaikenlaisia lainaehtoja, jotka täyttävät rahoitustarpeet alhaisella 2 prosentin korolla. Ota yhteyttä tänään sähköpostitse: hobelmanfinance@gmail.com ja työskentelet kanssamme on hyvä kokemus. +17816567138 luotto on avoin kaikille kansalaisuudesta riippumatta.

  Whatsapp: +17816567138
  https://hobelmanfinance346789211.wordpress.com/
  Ota yhteyttä sähköpostitse: hobelmanfinance@gmail.com

  VastaaPoista
 74. Onko sinulla mitään taloudellisia vaikeuksia? JOS KYLLÄ! Ota yhteyttä Hobelman Finance and Mortgages Limitedin pienten ja suurten lainojen määrään. Tarjoamme kaikenlaisia lainaehtoja, jotka täyttävät rahoitustarpeet alhaisella 2 prosentin korolla. Ota yhteyttä tänään sähköpostitse: hobelmanfinance@gmail.com ja työskentelet kanssamme on hyvä kokemus. +17816567138 luotto on avoin kaikille kansalaisuudesta riippumatta.

  Whatsapp: +17816567138
  https://hobelmanfinance346789211.wordpress.com/
  Ota yhteyttä sähköpostitse: hobelmanfinance@gmail.com

  VastaaPoista
 75. Hi friends am so happy today because i can now pay my bills and also do business and help my family too, i just got my loan and it was so quick and fast. you can get yours too if you need loan email him via: williamsloans6@yandex.com, whatsapp via: +1 (214) 305-8945

  VastaaPoista
 76. Hi friends am so happy today because i can now pay my bills and also do business and help my family too, i just got my loan and it was so quick and fast. you can get yours too if you need loan email him via: williamsloans6@yandex.com, whatsapp via: +1 (214) 305-8945

  VastaaPoista
 77. Hei, tarvitset kiireellistä lainaa? tai tarvitsevat taloudellista apua? ota yhteyttä 24Hours lainayhtiöön ja ne antavat lainaa 1 000 - 100 000 000 euroa yksilöille, yrityksille ja yhteistyössä toimiville elimille, jotka tarvitsevat rahoitustukea alhaisella ja kohtuuhintaisella 2 prosentin korolla vuodessa. Hakemus on saatavilla vain 18-vuotiaille hakijoille, ota meihin yhteyttä, jos haluat kiinnostaa nopeaa ja helppoa lainaa sähköpostitse (24hourstloancompany1@gmail.com tai info@24hoursloan.online).

  Sähköposti: (24hourstloancompany1@gmail.com tai info@24hoursloan.online).
  Ystävällisin terveisin, palveluksessa.
  Rouva Farida Stephen
  Mainostoimisto.
  Olemme 24Hours Financial Services, Inc.

  VastaaPoista
 78. Tarvitsetko henkilökohtaisia ​​lainoja tai yritysluottoja? Etsitkö lainoja suurhankkeille? Etsitkö rahoitusta henkilökohtaiseen käyttöön? Jos näin on, älä katso enää. Tarjoamme kaikenlaista taloudellista tukea investointitarkoituksiin, koululaina, kuljetusluottoja, projektirahoitusta ja paljon muuta.

  Ota yhteyttä osoitteeseen vitalloansaccreditation@gmail.com, jos haluat lisätietoja, jos olet kiinnostunut.

  Ystävällisin terveisin.
  http://vitalloansaccreditation.webs.com

  VastaaPoista
 79. Hyvää päivää siellä,

    Hanki laina 2,5 prosentilla NORTION LOAN CONSULTANTin, yhteystiedot,
  EMAIL: nortionloanconsultant@gmail.com
  PUHELIN: +17815611941
  WHATSAPP: +2347067093957.
    ota yhteyttä turvalliseen ja luotettavaan lainaasi.

    Hauskaa päivän jatkoa.

  VastaaPoista
 80. Hei, tarvitset kiireellistä lainaa meille nopeasti pikaiselle lainalle (REMY.CREDIT111@GMAIL.COM)


  Tarvitsetko kiireellistä lainaa Auto Loan House -lainaa liiketoiminnan laina jne. Annamme kaikenlaisia lainoja alhaisella 1% ja saat lainan seuraavien 12hours sähköpostitse meille nyt kaikenlaisia lainaa

  {REMY.CREDIT111@GMAIL.COM}


  Koko nimi:
  Maa / osavaltio:
  Lainan määrä:
  Lainan kesto:
  Ocupation:
  Puhelinnumero:
  Ikä:


  palaa meille nyt, jos tarvitset kiireellistä lainaa, lähetä meille sähköpostia REMY.CREDIT111@GMAIL.COM

  Yrityksen nimi: REMY FINK

  Lähetä meille sähköpostia nyt [remy.credit111@gmail.com]

  VastaaPoista
 81. Etsitkö yrityslainaa, henkilökohtaisia lainoja, kiinnelainoja, autolainoja, opintolainoja, velan vakauttamislainaa, vakuudettomia lainoja, riskipääomaa, matalaa korkoa ja edullista korkoa 2%. Vastaa meille sähköpostilla: (dakany.endre@gmail.com)

  Lainatarjous.

  VastaaPoista
 82. Tarvitsetko lainaa maksamaan velkasi tai aloittamaan yrityksen
  Me lainaamme lainaa pienellä prosenttiosuudella
  Tarjoamme 1500 eurosta 800 000 euroon
  Lisää meihin tai ota yhteyttä osoitteeseen: mvargaspuyo1@gmail.com

  VastaaPoista
 83. Hei kaikki, olen iloinen, että minulla oli laina Mercy Berryltä, he ovat parasta, mitä olen koskaan nähnyt, koska yritän saada lainaa, olen juuri saanut 33 000 euron lainan, voit lähettää sen sähköpostitse, jos tarvitset lainaa: Mercyberryloancompany@gmail.com

  VastaaPoista
 84. Oletko taloudellisesti ahtautunut etsimään yritysluottoa tai investointilainaa hakeutumaan nopeaan ja kätevään lainaan maksamaan laskuja ja etsimään rahoitusta omien liiketoimintaprojektien perustamiseksi halvimmalla 2 prosentin korolla. ota yhteyttä tänään osoitteeseen: unicreditloantransferplc@gmail.com tai Whats App Numero +1 (845) 731 5341

  VastaaPoista
 85. Tarvitsetko lainaa ? Olemme yksityinen lainanantaja, joka lainaa lainaa 3%: lla, ota meihin yhteyttä tänään lisätietoja.
  yrityksen nimi logo mercy
  email creditloancompany01@gmail.com

  VastaaPoista
 86. Kiireellinen edullinen laina. etsi enää. yhteydenpito oikeaan lailliseen lainanantajaan on aina ollut valtava ongelma asiakkaille, joilla on taloudellinen ongelma ja jotka tarvitsevat ratkaisua edulliseen korkoon? käsitelty 2-3 tuntia. ovatko muut pankit ja muut rahoituslaitokset jatkuvasti hylänneet ne? ota yhteyttä Fidelity Trust Loan, tarjoamme lainoja aina (5.000,00 - 900.000.000,00). 2.% korolla. Olemme sertifioitu, luotettava, luotettava, tehokas, nopea ja dynaaminen. Ja yhteistyössä rahoittaja kiinteistöjen ja kaikenlaisten yritysten / henkilökohtaisen rahoituksen, ota yhteyttä tänään:

  fidelitytrustloan@hotmail.com
  whatsapp vain +27642503488

  VastaaPoista
 87. Tämä on Oceanic-rahoitus tarjoamme lainojen yksityisille ja yrityksille ympäri maailmaa, tarvitsetko lainaa maksamaan laskuja? tarvitset lainaa aloittaa liiketoiminta? tarvitsetko lainaa ostaa asunnon? Tarjoamme kaikenlaisia lainoja, jos olet kiinnostunut saamaan minkäänlaista lainaa sähköpostitse: Oceanicfinance113@gmail.com tai mitä-app: +1(267)725-7570

  VastaaPoista
 88. Oletko taloudellisesti ahtautunut etsimään yritysluottoa tai investointilainaa hakeutumaan nopeaan ja kätevään lainaan maksamaan laskuja ja etsimään rahoitusta omien liiketoimintaprojektien perustamiseksi halvimmalla 2 prosentin korolla. ota yhteyttä tänään osoitteeseen: unicreditloantransferplc@mail.ru tai Whats App Numero +1 (845) 731 5341

  VastaaPoista
 89. Hei, tarvitset kiireellistä lainaa meille nopeasti pikaiselle lainalle (REMY.CREDIT111@GMAIL.COM)


  Tarvitsetko kiireellistä lainaa Auto Loan House -lainaa liiketoiminnan laina jne. Annamme kaikenlaisia lainoja alhaisella 1% ja saat lainan seuraavien 12hours sähköpostitse meille nyt kaikenlaisia lainaa

  {REMY.CREDIT111@GMAIL.COM}


  Koko nimi:
  Maa / osavaltio:
  Lainan määrä:
  Lainan kesto:
  Ammatti:
  Puhelinnumero:
  Ikä:


  palaa meille nyt, jos tarvitset kiireellistä lainaa, lähetä meille sähköpostia REMY.CREDIT111@GMAIL.COM

  Yrityksen nimi: REMY FINK

  Lähetä meille sähköpostia nyt [remy.credit111@gmail.com]

  VastaaPoista
 90. Arvoisa Herra, tarvitset lainaa velan vakauttamiseksi? Tarvitsetko lainaa yrityksen rahoittamiseen? Tarjoamme vakuutettuja lainoja tai varoja yksityisille ja yrityksille alhaisemmalla korolla 2% Ota yhteyttä meihin; sähköposti: ibrahimhoffman@gmail.com tai ibrahimhoffman@outlook.com tai käy verkkosivuillamme: https://ibrahimhoffman.wixsite.com/ibrahimhoffmanfirm
  Odotetaan vastausta mahdollisimman pian.

  VastaaPoista
 91. Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com

  VastaaPoista
 92. We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  We Have Loan Programs Tailored For Any Profile And You've Come To The Right Place To Satisfy Your Business Needs. If Your Company Or You Know Of Any Company With Viable Projects / Proposals That Needs Financing, Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us For More Information: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  You Will Hear From Us. Well Nice To Meet You And I look forward to our Business Acquaintance. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  VastaaPoista
 93. We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  We Have Loan Programs Tailored For Any Profile And You've Come To The Right Place To Satisfy Your Business Needs. If Your Company Or You Know Of Any Company With Viable Projects / Proposals That Needs Financing, Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us For More Information: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  You Will Hear From Us. Well Nice To Meet You And I look forward to our Business Acquaintance. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  VastaaPoista
 94. Haluatko kiireellistä lainaa maksaa laskuja tai luoda uuden
  Business? Jos näin on, ota meihin yhteyttä sähköpostitse: Bretthawksloans@gmail.com

  VastaaPoista
 95. Haluatko kiireellistä lainaa maksaa laskuja tai luoda uuden
  Business? Jos näin on, ota meihin yhteyttä sähköpostitse: Bretthawksloans@gmail.com

  VastaaPoista
 96. LAAJUISUUS:

  Tarvitsetko lainaa? Oletko kiinnostunut hankkimaan minkälaista lainaa? Tai oletko taloudellisesti huolissaan? Onko sinulla velkaa maksaa? Annamme lainoja mille tahansa osalle maailmaa. Meidän lainakorot ovat 3% per kanteen, joka on neuvoteltavissa kestoltaan riippumatta sijainnista tai luottotilasta. Lainan saaminen tänään Ota yhteyttä yrityksen sähköpostiosoitteeseen osoitteessa: Bretthawksloans@gmail.com

  VastaaPoista
 97. Sky World -luotto Yritykselle annamme lainoja korolla 0f 3%. skyworldloanfirm@gmail.com
   

  Hyvä päivä sir / ma olen.

  Olemme yksityinen yritys ja tarjoamme lainoja alhaisilla koroilla sen määrittämisessä, kuinka paljon lainaa on 100 miljoonan dollarin lainan määrästä, joka on $ 1 000 dollarin laina yritystoiminnan kehittämiselle: kilpailu / liiketoiminnan laajentaminen.

  Tarjoamme erilaisia lainoja

  * Henkilökohtaiset lainat (suojatut ja vakuudettomat)
  * Yritysten lainat (vakuudettomat ja vakuudettomat)
  * Luottolimiitti
    
  Ei ennakkomaksuja.

  Kiitämme sinua siitä, että olet lukenut tämän mainoksen.
  Saat lisätietoja ja tiedustelut lähetä sähköpostia meille tänään
  skyworldloanfirm@gmail.com
  skyworldloanfirms@yahoo.com


  Sarah Williams.

  VastaaPoista
 98. We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  We Have Loan Programs Tailored For Any Profile And You've Come To The Right Place To Satisfy Your Business Needs. If Your Company Or You Know Of Any Company With Viable Projects / Proposals That Needs Financing, Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us For More Information: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  You Will Hear From Us. Well Nice To Meet You And I look forward to our Business Acquaintance. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

  VastaaPoista
 99. Hyvää päivää,

  Olen rekisteröity yksityinen velkoja. Annamme lainoja, jotka auttavat ihmisiä ja yrityksiä, jotka tarvitsevat päivittää taloudellista asemaa ympäri maailmaa hyvin alhaisilla vuotuisilla koroilla, jotka ovat 2% vuoden aikana, 30 vuoden takaisinmaksuaikana kaikkialla maailmassa. Annamme lainoja 5 000 miljoonasta eurosta 100 000 000 euroon. Lainat ovat hyvin turvattu ja ensisijainen tavoite on varmistaa mahdollisimman suuri turva. Sinulle kiinnostunut henkilö ottaisi minuun yhteyttä sähköpostitse (richardcosmos5@gmail.com)

  Lainatarjous.

  VastaaPoista
 100. Haluatko kiireellistä lainaa maksaa laskuja tai luoda uuden
  Business? Jos näin on, ota yhteyttä sähköpostitse:
  Ferdinandleofinance@gmail.com

  VastaaPoista
 101. Oikeutetun lainan saaminen on aina ollut valtava ongelma niin monille asiakkaille, joilla on rahoitustarpeita. Huono luotto ja vakuus ovat jotain, mitä asiakkaat ovat aina huolissaan lainojen laillisesta luotonantajasta. Mutta MIDLAND CREDIT FIRM. Teki eron lainanantoteollisuudessa. MIDLAND CREDIT FIRM on akkreditoitu lainanantoorganisaatiokunnalta, joka myöntää lainoja paikallisille ja kansainvälisille asiakkaille 3 prosentin korolla. Meille on annettu etuoikeus vastata taloudellisiin tarpeisiisi. Luottoasiat eivät saa estää sinua saamasta lainaa, jota tarvitset.

  Palvelumme sisältävät seuraavat: -
  * Sijoittajat lainat
  * Velkojen konsolidointi
  * Toinen kiinnitys
  * Yritysluotot
  * Henkilökohtaiset lainat
  * Kansainväliset lainat

  Ei sosiaaliturvaa eikä luottotarkastusta, 100% takuu. Sinun tarvitsee vain antaa meille täsmälleen, mitä haluat ja varmasti teet unelmasi totta. MIDLAND CREDIT FIRM sanoo KYLLÄ, kun pankit sanovat NO. Lopuksi rahoitamme pieni lainakanta, välittäjiä, pienimuotoisia rahoituslaitoksia, sillä meillä on rajoittamaton pääoma. Lisätietoa lainan hankkimisesta meiltä: Vastaa välittömästi tähän sähköpostiviestiin: midland.credit2@gmail.com

  Yrityksen nimi: MIDLAND CREDIT HOME
  Yritys Sähköposti midland.credit2@gmail.com
  Yritys NMLS-tunnus: 315276.
  Yrityksen verkkosivusto: midlandcreditonline.com


  Motto: Sijoittaminen sukupolville.

  VastaaPoista
 102. Sky World -luotto Yritykselle annamme lainoja korolla 0f 3%. skyworldloanfirm@gmail.com
   

  Hyvä päivä sir / ma olen.

  Olemme yksityinen yritys ja tarjoamme lainoja alhaisilla koroilla sen määrittämisessä, kuinka paljon lainaa on 100 miljoonan dollarin lainan määrästä, joka on $ 1 000 dollarin laina yritystoiminnan kehittämiselle: kilpailu / liiketoiminnan laajentaminen.

  Tarjoamme erilaisia lainoja

  * Henkilökohtaiset lainat (suojatut ja vakuudettomat)
  * Yritysten lainat (vakuudettomat ja vakuudettomat)
  * Luottolimiitti
    
  Ei ennakkomaksuja.

  Kiitämme sinua siitä, että olet lukenut tämän mainoksen.
  Saat lisätietoja ja tiedustelut lähetä sähköpostia meille tänään
  skyworldloanfirm@gmail.com
  skyworldloanfirms@yahoo.com


  Sarah Williams.

  VastaaPoista
 103. Tarvitsetko lainaa laskuun, ota meihin yhteyttä, jos annamme lainan 2 prosentin korolla, lisätietoja, ota meihin yhteyttä sähköpostilla jessibona396@gmail.com

  VastaaPoista
 104. Sky World -luotto Yritykselle annamme lainoja korolla 0f 3%. skyworldloanfirm@gmail.com
   

  Hyvä päivä sir / ma olen.

  Olemme yksityinen yritys ja tarjoamme lainoja alhaisilla koroilla sen määrittämisessä, kuinka paljon lainaa on 100 miljoonan dollarin lainan määrästä, joka on $ 1 000 dollarin laina yritystoiminnan kehittämiselle: kilpailu / liiketoiminnan laajentaminen.

  Tarjoamme erilaisia lainoja

  * Henkilökohtaiset lainat (suojatut ja vakuudettomat)
  * Yritysten lainat (vakuudettomat ja vakuudettomat)
  * Luottolimiitti
    
  Ei ennakkomaksuja.

  Kiitämme sinua siitä, että olet lukenut tämän mainoksen.
  Saat lisätietoja ja tiedustelut lähetä sähköpostia meille tänään
  skyworldloanfirm@gmail.com
  skyworldloanfirms@yahoo.com


  Sarah Williams.

  VastaaPoista
 105. Olen leski, yksinhuoltaja 3 lasta. Edesmennyt ex jätti minut ja lapset velkaa, mutta pääsin ulos (m a k o k o f i n a n c e s e r v i c e s @ o u t l o o k. c o m) jälkeen siskoni in-law kertoi minulle, kuinka hän sai lainaa tästä laina yritys. Sain lainaa puoli miljoonaa lujittaa minun velat ja maksaa minun kiinnitys. hakea lainaa niiden kanssa juuri nyt, se on vain 3% korko. whatsApp + 4 4 7 4 8 2 8 5 4 2 7 9 makoko Finance UK laina hakemuksen. Lisää arvostelu ja tiedustelu (m a k o k o f i n a n c e s e r v i. w i x s i t e. c o m/o n l i n e l o a n s).
  Olla fiksu kerrakseen jotta eliminoida asettaa kesken aakkoset.

  VastaaPoista
 106. Haluan esittää kysymyksen ennen kuin menen suoraan julkiseen ilmoitukseen tässä. Jos saisin laillisen lainan verkossa, se olisi niin helppoa kuin se viittaa kaikkiin näihin rakennettuihin / kaksoiskappaleisiin luottokansioihin, jotka luin verkossa, joten miksi mielenkiintoinen mies ei hakenut lainaa verkossa viisi kertaa sen jälkeen, kun hän oli huijannut 4000 euroa? Kaikki se pysähtyi, kun perheen ystävä lähetti meidät tunnetulle lainayhtiöksi nimeltä Jackson Ben Loan Firm. Olin yllättynyt, että saan 45 000 euron lainan määrän, joten tiedän, että hän on luotettava ja ymmärrettävä.
  ota yhteyttä osoitteeseen jacksonbenloanfirm@outlook.com

  VastaaPoista
 107. Huomio :

  Tarvitsetko lainaa?
  Oletko kiinnostunut saamaan minkäänlaista lainaa? Oletko taloudellisesti huolissasi?
  Jos on, ota meihin yhteyttä nyt yrityksen sähköpostiosoitteessa osoitteessa Ferdinandleofinance@gmail.com
  Olemme palveluksessanne.
  Parhain terveisin,
  Ferdinand Leo
  Yhteistyön johtaja

  VastaaPoista
 108. Huomio :

  Tarvitsetko lainaa?
  Oletko kiinnostunut saamaan minkäänlaista lainaa? Oletko taloudellisesti huolissasi?
  Jos on, ota meihin yhteyttä nyt yrityksen sähköpostiosoitteessa osoitteessa Ferdinandleofinance@gmail.com
  Olemme palveluksessanne.
  Parhain terveisin,
  Ferdinand Leo
  Yhteistyön johtaja

  VastaaPoista
 109. Autamme vanhempia ja nuoria rahoitustoimituksillamme jäsennellyillä ja räätälöidyillä tiloilla asiakkaidemme tarpeiden tyydyttämiseksi. Joten jos olet kiinnostunut taloudellisesta tuestamme, ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteesta craigfundings@gmail.com

  VastaaPoista
 110. tarvitsit yksityisen rahoituslainan maksamaan velkasi tai käynnistämään
  uusi yritys? .. jos kyllä, ota yhteyttä osoitteeseen: classicloan1@gmail.com
  lisätietoja palveluistamme.

  VastaaPoista
 111. Blank kortti käteisellä


  TODETAAN, ETTÄ VOIT KÄYTÄ ATM-LAITTEEN OHJELMOITETTU ATM-KORTTI?

  Olemme erityisesti ohjelmoineet pankkiautomaattikortteja, joita voidaan käyttää hakkeroimaan millään pankkiautomaatilla ympäri maailmaa. Yrityksemme ATM-kortteja voidaan käyttää vetäytymään ATM: ssä tai pyyhkäisemällä, myymälöissä ja myyntipisteissä. Myymme tämän kortin kaikille asiakkaillemme ja kiinnostuneille ostajille ympäri maailmaa, kortilla on päivittäinen peruutusraja, joka on 5 500 dollaria ATM: ssä ja enintään 50 000 dollaria myymälärajan rajoissa. jos tarvitset jotain muuta verkkohakemistopalvelua, olemme täällä sinulle milloin tahansa milloin tahansa.

  EMAIL US AT: americanewbllankatm@gmail.com

  Tässä ovat hinnastot ATM CARDS:

  TASO: HINTA

  $ 5,000 ------- 500 dollaria

  $ 7,000 ------- 700 dollaria

  $ 8,500 ------ 850 dollaria

  10 000 - 1000 dollaria

  $ 100,000 ---- 10000 dollaria

  Tämä sisältää ilmaisen toimituksen ja maksut! Tilaa nyt: sähköpostitse: americanewbllankatm@gmail.com
  TAI
  whatsApp us :: +1 (409) 547-4163


  HUOMAUTUS: Älä usko, että et voi tehdä sitä, monet ihmiset kaikkialta maailmasta ovat hyötyneet meistä, myös ohjelmamme kortteja, jotka vetävät EURO

  VastaaPoista
 112. Tarjoamme lainaa alhaisella korolla 3%. Hae nopea ja kätevä laina maksaa laskuja ja aloittaa uusi liiketoiminta tai rahoittaa projektisi halvemmalla 3%: n korolla. Sinulla on alhainen luottopiste ja sinulla on vaikeuksia saada pääomalainaa paikallisilta pankkeja ja muita rahoituslaitoksia? Tässä on tilaisuutesi saada laina järjestöstämme. Tarjoamme lainoja yksityishenkilöille seuraavissa tarkoituksissa ja paljon muuta. Henkilökohtainen laina, liiketoiminnan laajentaminen, liiketoiminnan käynnistäminen, koulutus, velkojen konsolidointi, kovan rahan lainat. Ota yhteyttä tänään sähköpostitse: kate_solution@outlook.com

  VastaaPoista

 113. Tervetuloa,
  Tarvitsetko kiireellistä lainaa? ota yhteyttä Europa Financial Growth Companyyn ja anna yksityishenkilöille, yrityksille ja yhteistyössä toimiville organisaatioille 1000-100 miljoonan dollarin varoja, jotka tarvitsevat taloudellista tukea alle 2 prosentin kohtuullisella korolla. Ota yhteyttä, jos haluat saada nopeasti ja helposti lainaa sähköpostitse. postitse osoitteeseen Europafinancialgrowth@gmail.com.

  VastaaPoista
 114. tarjoamme nopeasti lainaa, joten jos tarvitset kiireellistä lainaa, ota meihin yhteyttä tänään osoitteesta harryjim598@gmail.com

  VastaaPoista
 115. Hello Everybody,
  My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

  VastaaPoista
 116. Hello Everybody,
  My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

  VastaaPoista
 117. Tarvitsetko lainaa? Oletko kiinnostunut hankkimaan minkälaista lainaa? Tai oletko taloudellisesti huolissaan? Onko sinulla velkaa maksaa? Annamme lainoja mille tahansa osalle maailmaa. Meidän lainasummamme korot ovat 3% per kanteen, joka on neuvoteltavissa kestoltaan riippumatta sijainnista tai luottotilasta. Lainan saaminen tänään Ota yhteyttä yrityksen sähköpostiosoitteeseen osoitteessa: Ferdinandleofinance@gmail.com

  VastaaPoista
 118. Tarvitsetko lainaa? Oletko kiinnostunut hankkimaan minkälaista lainaa? Tai oletko taloudellisesti huolissaan? Onko sinulla velkaa maksaa? Annamme lainoja mille tahansa osalle maailmaa. Meidän lainasummamme korot ovat 3% per kanteen, joka on neuvoteltavissa kestoltaan riippumatta sijainnista tai luottotilasta. Lainan saaminen tänään Ota yhteyttä yrityksen sähköpostiosoitteeseen osoitteessa: Ferdinandleofinance@gmail.com

  VastaaPoista
 119. Nimeni on Nancy.
  Haluan jakaa tämän hetken iloa

  kaikki etsivät lainaa.Olen juuri saanut

  500 000 euron suuruinen laina BEST POINTin kanssa

  LOAN company.I oli täysin tyytyväinen

  yritykseltä.
  Tällä hetkellä olen onnellisin nainen

  maailman. Ja tämä kiitos kuuluu yhdelle miehelle

  STEVEN BERNARD. Jumala on asettanut sen

  BEST POINT LOAN -yritys omalla tielläni.

  Ja haluan jakaa tämän todistuksen

  joka etsii lainaa. Yritys

  nimi on: BEST POINT LOAN HOME. Tämä on

  mies todellakin, Hänen sanansa mies. Hän on

  ainutlaatuinen ja laillista lainanantajaa. Jos olet

  tarvitse lainata rahaa tai etsiä

  lainata? henkilökohtainen laina, yrityslaina,

  asuntolaina, autolaina, koulutuslaina,

  matka- ja vapaa-ajan laina. Vakuudettoman lainan,

  turvattu laina, huono luotto ja velka

  konsolidointilainat. ota yhteyttä lainanantajaan

  suoraan sähköpostitse:

  bestpointloanld@gmail.com
  KIITOS

  VastaaPoista
 120. Tarvitsetko hätälainan? laina aloittaa
  tai maksaa
  laskuja sitten olet oikeassa paikassa, ota yhteyttä niin pian kuin mahdollista
  tänään klo
  finance.micro1@gmail.com

  sukunimi:
  vaadittava laina:
  sukupuoli:
  maa:
  phone:

  HUOMAUTUS: Kaikki kirjaimet on lähetettävä osoitteeseen finance.micro1@gmail.com

  VastaaPoista
 121. Tarvitsetko hätälainan? laina aloittaa
  tai maksaa
  laskuja sitten olet oikeassa paikassa, ota yhteyttä niin pian kuin mahdollista
  tänään klo
  finance.micro1@gmail.com

  sukunimi:
  vaadittava laina:
  sukupuoli:
  maa:
  phone:

  HUOMAUTUS: Kaikki kirjaimet on lähetettävä osoitteeseen finance.micro1@gmail.com

  VastaaPoista
 122. Tarvitsetko jonkinlaista lainaa? jos on, ota yhteyttä minuun tänään 3 prosentin koronopeuden lainaan: Davidmarkloanfirms@gmail.com
   

  Hyvä on

  David Mark

  VastaaPoista
 123. Tarvitsetko rahoitusta henkilökohtaisiin tai liiketaloudellisiin tarkoituksiin? Tällä hetkellä meillä on aloitteita pienyritysten lainoille, kaupallisille lainoille, rakennuslainoille, kiinteistörahoituksille, auto-lainoille, henkilökohtaisille lainoille, kotitalouslainaa, autoluottolainalle jne. Ota meihin yhteyttä sähköpostilla tarkempia tietoja varten.

  Lämpimin terveisin...
  Kellie Wilson
  Oceanic-rahoitusyhtiö
  Sähköposti: Oceanicfinance113@gmail.com
  Verkkosivusto: Oceanicfinancialhome.wordpress.com
  Hallinta.
  Copyright (c) 2018 kaikki oikeudet pidätetään

  VastaaPoista
 124. Hyvä herra / rouva,

  Tarvitsetko lainaa? Oletko kiinnostunut saamaan minkäänlaista lainaa?
  Tai oletko taloudellisesti huolissaan? Onko sinulla velkaa maksaa? Jos kyllä,
  Annamme lainoja kaikkialle maailmaan. Saada laina tänään,
  Ota yhteyttä nyt Yrityksen kautta Sähköpostiosoite: Ferdinandleofinance@gmail.com

  VastaaPoista
 125. Hyvä herra / rouva,

  Tarvitsetko lainaa? Oletko kiinnostunut saamaan minkäänlaista lainaa?
  Tai oletko taloudellisesti huolissaan? Onko sinulla velkaa maksaa? Jos kyllä,
  Annamme lainoja kaikkialle maailmaan. Saada laina tänään,
  Ota yhteyttä nyt Yrityksen kautta Sähköpostiosoite: Ferdinandleofinance@gmail.com

  VastaaPoista
 126. TERVETULOA PATRICIA KINGSMAN patriciakingsman.loans2016@gmail.com Tavoitteenamme on tarjota erinomainen ammattitaitoinen palvelu.

  Oletko liikemies tai nainen? Oletko missä tahansa talousongelmassa tai tarvitsetko varoja oman yrityksen perustamiseen? Tarvitsetko lainan käynnistämään mukavan pienikokoisen ja keskisuuren yrityksen? Onko sinulla alhainen luottokelpoisuus ja sinulla on vaikeuksia saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta?

  Lainamme ovat hyvin vakuutettuja maksimaalisen turvallisuuden takaamiseksi. Ensisijainen tavoite on auttaa sinua saamaan ansaitsemasi palvelut. Ohjelmamme on nopein tapa saada tarvitsemasi apu nopeasti. Pienennä maksuja, jotta helpotat kuukausittaisten kulujen rasitusta. Vähentää joustavuutta, jota voit käyttää mihinkään tarkoitukseen - lomat, koulutus, ainutlaatuiset ostot

  Tarjoamme laajan valikoiman rahoituspalveluita, jotka sisältävät: Henkilökohtaiset lainat, Debt consolidation lainat, Yritysten lainat, Koulutus lainat, Mortgage Secured Loan, vakuudettomia lainaa, kiinnelainoja, payday pois lainoja, opintolainoja, kaupallisia lainoja, auto lainat, investoinnit lainat, Kehityslainat, hankintalainat, rakennusluotot, joilla on alhainen korkotaso 2 prosentilla yksilöille, yrityksille ja yhteisöille. Hanki parasi perheellesi ja omasta unelmakodusta myös yleisen lainaohjelman avulla.

  Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainoja - Sovelletaan maksullisia lainoja.

  Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
  Ystävällisesti kirjoittaa meille takaisin laina tiedot;

  LASKURIEN TIEDOT

  1) Täydelliset nimet:
  2) Maa:
  3) osoite:
  4) Valtion:
  5) Sukupuoli:
  6) Siviilisääty:
  7) Ammatti:
  8) Puhelinnumero:
  9) Kuukausitulot:
  10) Kinin seuraava:
  11) Tarvittava lainan määrä:
  12) Lainan kesto:
  13) Lainan tarkoitus:
  14) Tietty päivämäärä, jona tarvitset lainaa:

  Jos olet kiinnostunut saamaan lainaa niin ystävällisesti kirjoittaa meille lainan vaatimus.
  Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Vilpittömästi sinun,
  Rouva Patricia Kingsman
  patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Odotamme innokkaasti kuullessamme sinua ASAP

  Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  VastaaPoista
 127. Nimeni on rouva Patricia Kingsman olemme uusi laillista lainanantajaa vuonna 2018 ja haluamme auttaa mitä tahansa elintä, joka tarvitsee taloudellista apua, jota tarjoamme 500.000,00 euroa ja 5.000.000,00 euroa ja me myös antaa lainoja euroissa yli, joten jos tarvitset apua ystävällisesti lähetä meille sähköpostia osoitteeseen patriciakingsman.loans2016@gmail.com niin, että lainaasiirto voi tapahtua nyt kun olet lainaasi seuraavien kahdeksan tunnin aikana, se on nopea siirto ja turvallinen ilman viivytystä. Joten email: patriciakingsman.loans2016@gmail.com jos kiinnostaa

  Sähköposti: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  VastaaPoista
 128. Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainoja - Sovelletaan maksullisia lainoja.

  Oletko liikemies tai nainen? Oletko missä tahansa talousongelmassa tai tarvitsetko varoja oman yrityksen perustamiseen? Tarvitsetko lainan käynnistämään mukavan pienikokoisen ja keskisuuren yrityksen? Onko sinulla alhainen luottokelpoisuus ja sinulla on vaikeuksia saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta? Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: Patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Lainamme ovat hyvin vakuutettuja maksimaalisen turvallisuuden takaamiseksi. Ensisijainen tavoite on auttaa sinua saamaan ansaitsemasi palvelut. Ohjelmamme on nopein tapa saada tarvitsemasi apu nopeasti. Pienennä maksuja helpottaaksesi kuukausittaista jakautumista kulut. Vähentää joustavuutta, jota voit käyttää mihin tahansa tarkoitukseen lomat, koulutus, ainutlaatuiset ostot. Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Tarjoamme laajan valikoiman rahoituspalveluita, jotka sisältävät: liiketoiminnan suunnittelu, kauppa- ja kehitysrahoitus, kiinteistöt ja kiinnitykset, velkojen konsolidointi lainat, yrityslainat, yksityiset lainat, kotimaisen jälleenrahoituksen lainat, joiden korot ovat alhaiset 2,00% per henkilö, yritykset ja yritysjärjestöt. Hanki parasi perheellesi ja omasta unelmakodusta myös yleisen lainaohjelman avulla. Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: Patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainoja - Sovelletaan maksullisia lainoja.

  Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
  Ystävällisesti kirjoittaa meille takaisin laina tiedot;
  - Koko nimi:
  - tarvittava laina:
  - Lainan kesto:
  - lainan tarkoitus:
  - Kaupunki maa:
  - Puhelin:
  - Kuinka kuulit meistä:

  Jos olet kiinnostunut saamaan lainaa niin ystävällisesti kirjoittaa meille lainan vaatimus. Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
  Vilpittömästi sinun,
  Rouva Patricia kingsman

  Odotamme innokkaasti kuullessamme sinua ASAP

  Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  VastaaPoista
 129. Huomio

  Olemme taloudellinen konsultti, joka hoitaa kansainvälisen talouden mihin tahansa pankkitoimintaan. Yhtiömme (Patricia Kingsmanin lainayhtiö) ja muiden TOP PRIME AA -PALVELUIDEN, kuten Aktia Säästöpankin, BNP Paribas Fortisin, Danske Bankin, Bank of Alandin, Bestin Suomen pankit Lainat jne.

  Voit vapaasti sitoutua vuokraaviin toimintoihimme kaupallisissa ohjelmissa, projektirahoituksessa, luottorajan parantamisessa, yrityslainoissa (yritystoiminnan lainoissa tai liiketoiminnan laajentamislainauksissa) ja paljon muuta.

  Olemme toimittaneet yli 1 miljardin euron yritysluottoja yli 17 000 euron yrityksille aivan kuten sinä. Käytämme omaa nimettyä riski-teknologiaa antamaan sinulle oikeanlaisen yrityslainan, jotta voit kasvattaa liiketoimintaasi. Palvelumme ovat nopeita ja luotettavia, lainoja hyväksytään 8 tunnin kuluessa onnistuneesta sovelluksesta. Tarjoamme lainoja vähintään 10 000 eurosta enintään 500 miljoonaan euroon.

  Löytätkö sinusta hieman ongelmia maksamattomien laskujen kanssa ja et tiedä mihin suuntaan mennä tai mistä kääntää? Entä löytää hyvämaineinen velan konsolidointi yritys, joka voi auttaa sinua vähentää kuukausittain erän niin, että sinulla on edullinen takaisinmaksu vaihtoehtoja sekä tilaa hengittää, kun on kyse kuukauden lopussa ja laskut täytyy maksaa? Patricia Kingsmanin lainayhtiö on vastaus. Pienennä maksuja, jotta helpotat kuukausittaisten kulujen rasitusta. ota yhteyttä sähköpostilla (patriciakingsman.loans2016@gmail.com)

  Välittäjät / konsultit / välittäjät ovat tervetulleita tuomaan asiakkaitaan ja 100% suojattuja. Täydellisessä luottamuksessa toimimme yhdessä kaikkien osapuolten eduksi. Älä pidä taloudellisia ongelmia itsellesi, jotta et voi olla velan päällikkö tai taloudellinen stressi ylös, minkä vuoksi sinun täytyy ottaa meihin yhteyttä nopeasti ratkaisuun taloudellisia ongelmia. Meille tulee olemaan suuri ilo, kun olet taloudellisesti vakaa.
  Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Terveiset
  Patricia Kingsman
  Sähköposti: patriciakingsman.loans2016@gmail.com
  Motto: Tarjoamme nopeimmat ja luotettavat rahoituspalvelut

  VastaaPoista
 130. Hei kaikki minun nimeni on Twain Aku Inari olen Suomesta juuri saanut lainani Patricia Kingsman lainayhtiöstä he ovat uusi legit lainayhtiö vuodesta 2018 ja se ei ole kauan saanut lainata heiltä sain lainani heiltä tänään ja nyt kun olen lähettämässä tätä viestiä olen erittäin tyytyväinen, että tämä yritys on todella hieno, joten kuka tahansa, joka tarvitsee lainaa ota yhteyttä kyseiseen yritykseen, on todellista, että posti on patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  VastaaPoista
 131. Hei kaikki minun nimeni on Luukas Nooa Topias ja olen Suomesta olen ollut internetissä ja olen kuullut ihmisiä sanomalla, että heitä on huijattu ennen ja minun on kiireesti tarvittu lainaa, joten pelkäsin hakea lainaa online-asiaa, jonka näin 3 ihmiset todistavat rouva Patricia Kingsman lainayhtiöstä, että he saivat lainaa häneltä en ole koskaan hakenut lainaa ennen ja olin niin pelkää, että saan huijatuksi, mutta uskoin, mitä ihmiset sanovat ja soveltavat lainayhtiöstä ja kaikki oli kunnossa ja he kertoivat minulle, että lähetän siirtomaksun, jolla siirretään lainaa, kun he kertoivat minulle, että pelkäsin niin, että se oli huijaus, joten istuin alas ja ajattelin sitä ja palasin heihin ja kerron heille en ole koskaan ennen tehnyt tätä, mutta rouva Patricia Kingsman sanoi, että minun pitäisi luottaa heihin, että he aikovat auttaa minua niin tekin ja menin lähettämään maksun, jonka he sanoivat minun pitäisi lähettää lainan siirtämiseksi juuri tänään sain ilmoituksen selkäni, että minulle on rahaa T. Tänään olen erittäin iloinen, etten ole koskaan ollut huijaamista ennen ja sain lainani kerran niin nyt olen onnellinen ja minulle ja perheelleni tulee olemaan onnellinen liian, joten kuka tahansa, joka tarvitsee lainaa, pitäisi hakea tästä yrityksestä ilman huijausta, koska hän on todellinen ja suuri ja rukoilen, että Jumala olisi jatkossakin käytettävä häntä auttaa ihmisiä siellä lainoja. hänen sähköpostiosoitteensa on patriciakingsman.loans2016@gmail.com.

  Jälleen kerran olen Luukas Nooa Topias

  VastaaPoista
 132. Nimeni on AATUKKA ILTA IINES olen Suomesta Olen kuullut tästä yrityksestä, että he antavat lainoja ja menin hakemaan lainaa heiltä. Olen kuullut ihmisiä, jotka sanovat huijauksesta, mutta minua ei ole koskaan huijattu ennen kuin tämä yritys auttoi minua laina niin joku, joka tarvitsee lainaa pitäisi soveltaa heiltä lainoja on nopea ja turvallinen heidän sähköpostiosoitteensa patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  VastaaPoista
 133. Hei kaikki

  Nimeni on Valtteri Viljami Olen Helsinki. Olen etsinyt lainaa verkossa ja kaikki saan on huijareita, mutta löysin tämän lainan yritys nimeltä Patricia Kingsman laina yritys ja olen nähnyt ihmisiä verkossa todistavat siellä hyviä tekoja joten päätin kokeilla, jos olen onnellinen vielä kerran niin i pyysi 350 000 euron lainaa ja lainanantaja Patricia Kingsman vakuutti minulle, että 12 tunnissa laina on pankkitililleni, joten tänään kun työskentelin, näin pankini kirjoitti minulle viestin siitä, että noin 350 000 euroa tilini ja kiitän Patricia Kingsmania, koska hän on todellinen, joten jos tarvitset minkäänlaista online-lainaa, älkää häiritse kuin minä, koska hän on ainoa todellinen yritys, joka antaa lainaa verkossa. Heidän sähköpostiosoitteensa on patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  VastaaPoista
 134. Hyvää päivää kaikki, kuka minun nimeni on Mathilde Lærke Maja Lea ja olen Suomesta Haluan käyttää tätä mahdollisuutta Minulla on nyt kirjoitettava tämä viesti Internetiin jos joku teistä etsii lainaa Todellinen tämä on oikea yritys ottaa yhteyttä liiketoiminnan nainen ja haitin lainaa vuonna 2017 legit yritys ja yrityksen nimi on Patricia Kingsman laina yritys he ovat auttaneet ihmisiä vuodesta 2016 ja olemme vuonna 2018 ja olen juuri saanut laina heiltä, joten jos joku tarvitset lainan mennä ja hakea heiltä, koska he ovat todellisia i vain rukoilla sinua ihmisiä, jotka tarvitsevat apua lainaa ei saa huijatuksi, että siksi käytän tätä mahdollisuutta kirjoittaa tämä viesti Internetissä, jos tarvitset lainaa legit lainaa sovelletaan tältä yhtiöltä niin, että sinulla ei tapahdu huijauksia, kun haet väärän yrityksen. heidän sähköpostiosoitteensa on patriciakingsman.loans2016@gmail.com.

  on mukava päivä kaikille ja rukoilen, että olet kaikki onnellinen kuin olen tänään

  VastaaPoista
 135. Nimeni on Seela Inka Viivi ja olen Suomi ja asun Porissa. Haluan käyttää tällä kertaa kertoa kaikille internetissä siitä, miten saitin lainani, kun huijautui 3 kertaa. Pyysin lainasta Patricia Kingsmanin lainayhtiöltä eilen. Näin ihmiset todistavat hänen hyvistä töistään ja siitä, kuinka hän auttoi ihmisiä niin i päätti hakea ja hän kertoi minulle, mitä tarvitsin tekemään, olin peloissani, mutta tein sen tänä aamuna sain juuri ilmoituksen pankistani siellä rahaa tililleni ja tarkistin summan ja se oli lainaani olen niin onnellinen . Joten haluan käyttää tätä aikaa ja sanoa kaikille internetissä, että tämä yritys on todellinen, jos tarvitset lainaa tämä yritys on oikea yritys hakea ei saa scammed kuten minä, koska on huijareita heidän hakea tästä yrityksestä ja tulet olemaan onnellinen. heidän sähköpostiosoitteensa on patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  VastaaPoista
 136. Minun nimeni on Kaarina Kerttu Siiri olen Suomesta Haluan käyttää tällä kertaa kirjoittaa Internetiin, että olen juuri saanut 5 miljoonan euron lainanrahastani tästä yrityksestä, nimeltään Patricia Kingsman lainayhtiö, aluksi en usko, mitä ihmiset sanoivat mutta päätin yrittää hakea lainaa 2 päivää sitten ja sain vain puhelusta pankissani, että summa on 5 miljoonaa euroa tililleni ja heti sain ilmoituksen pankistani Patricia Kingsmanilta yritys soitti minulle ja kysyi minulta, jos olen saanut lainaani ja kerroin heille kyllä, joten he sanoivat, että minun pitäisi tuoda enemmän ihmisiä sinne, jos joku tarvitsee lainaa, joten jos todella tarvitset lainaa, tämä yritys voi hakea heiltä ovat todella hyviä ja uskon nyt, että on todellinen laina yritys, joka antaa lainoja ja että yhtiö on Patricia Kingsman laina yritys joten jos joku teistä tarvitsee kiireellistä lainaa ja on tärkeää, että tämä on oikea yritys hakea. Heidän sähköpostiosoitteensa on patriciakingsman.loans2016@gmail.com.

  lopulta olen todella onnellinen ja voin aloittaa oman yrityksen nyt. Kiitos vielä kerran Patricia olet suuri ja Jumala siunatkoon sinua ja yritystäsi.

  VastaaPoista
 137. Nimeni on Nathanael martyna patryx Olen Suomesta ja asun pikkukaupungissa Vaasassa haluan käyttää tällä kertaa kertoa kaikille internetissä, että vain yksi yritys tarjoaa todellista lainaa ja että yritys on Patricia Kingsman. Etsin lainaa verkossa viimeisten kolmen viikon aikana ja minulla on vain lainanantajat huijaavat minua rahoistani, että minulla oli Jumala tietää, että olin niin köyhä ja halusin tappaa itseni, mutta siellä näin niin monet ihmiset todistavat tämä yritys, että he antavat lainat aluksi en usko syy näki muita todistuksia muiden luotonantajan ja he kaikki kääntyivät huijauksia. Sanoin sallikaa minun hakea tästä yrityksestä ja katso jos se on totta ja heti haastattelin he kertoivat minulle kaiken mitä tarvitsin ja sovin, ja he vakuutti minulle, että 8 tunnin kuluttua olin menossa luottosidoni kanssa, he sanoivat käyttävät nopeaa siirtopalvelua. Aluksi en usko, mutta odotin lainaani ennen 8 tuntia saan hälytyksen pankistani ja pidä se oli lainaa olin hyvin järkyttynyt, kun näin sen ja rukoilin Jumalalle ohjaamasta minua oikeaan yritykseen jotka auttoivat minua tänään, koska kirjoitan tätä internetissä. Nyt olen juuri saanut lainaani tästä yrityksestä ja käytän tällä kertaa todistamaan muille ihmisille, jos tarvitset lainaa lainaa, älkää pettäkö. Tämä on oikea yritys hakea. Heidän sähköpostiosoitteensa on patriciakingsman.loans2016@gmail.com ja niille, joilla ei ole sähköpostiosoitetta, yritys, jonka numero on +2348088206489.

  Tämä yritys on totta ja hienoa, jos tarvitset lainaa nyt ja odota lainaasi, olet tyytyväinen tähän yritykseen.

  Kiitos kaikille ja minä pysyn Nathanael martyna patryx.

  VastaaPoista
 138. Hyvä päivä Nimeni on Aleksandra Inkeri Aurora Olen Oulusta Suomesta tämä yritys Patricia Kingsman ihmiset puhuvat on totta en ole koskaan halunnut lainaa, mutta vain sanoin, että minun pitäisi yrittää tätä yritystä ja nähdä, mitä ihmiset sanovat on totta ja haastin laina heiltä eilen ja olen juuri saanut lainaani Patricia Kingsmanilta lainayhtiöiltä, jos luet tämän viestin ja tarvitset lainaa tästä yrityksestä, koska he aikovat auttaa sinua, tämä yritys on ainoa yritys, joka tarjoaa todellista lainaa verkossa . Laina, jota sovellin heiltä, oli 75 000,00 euroa ja 8 tuntia aikaa minulla oli laina, joten ystäväni eivät häiritse, jos tarvitset todellisen lainan, tämä on oikea yritys hakea. Jos olet kiinnostunut lainasta, heidän sähköpostiosoitteensa on patriciakingsman.loans2016@gmail.com ja niiden whatsapp-numero on +2348088206489.

  VastaaPoista
 139. Hei kaikki

  Olen Linnea Eveliina Eevi ja olen Rovaniemeltä Suomi. Etsin verkkolainaa ja olin hyvin peloissaan, etten ole koskaan hakenut lainaa ennen ja etsin hyvin ja etsinyt todellista yritystä siellä löysin yrityksen, jonka nimi on Patricia Kingsman, katson ja minä näin, mitä ihmiset sanoivat tästä yrityksestä oli totta, päätin hakea lainaa yritykseltä ja tarvitsin 150 000,00 euron lainan aloittaa liiketoiminta, kun otin hakemuksen hän kertoi minulle kaikki, mitä tarvitsin tehdä, tein sen ja vakuutti minulle, että 8 tunnin kuluttua menin olla minun lainaa sanoin kunnolla ja odotin täsmälleen 8 tuntia aikaa saan lainaa tästä yrityksestä, koska olen kirjoittamassa tätä nyt en ole koskaan ollut scammed ennen ja tämä yritys on suuri olen kuullut ihmisiä puhumalla huijauksista, mutta i ei ole koskaan ennen huijattu ja kiitän Jumalaa siitä. Joten kaikille, jos tarvitset todellista lainaa, tämä on oikea yritys hakea heiltä, ​​jotka auttavat sinua ja kun he kertovat sinulle, että saat lainaasi, joka on tarkka aika, kun saat lainaasi. Minun on vain kirjoitettava tämä viesti kaikille, jotta et halua hakea lainaa väärältä yhtiöltä, jos tarvitset todellista lainaa yhteyttä tähän yritykseen ja sinä olet onnellinen. Heidän sähköpostiosoitteensa on patriciakingsman.loans2016@gmail.com.

  VastaaPoista
 140. Hyvää päivää kaikille

  Nimeni on Gwendolyn Tammie Shari ja olen Pori Finland. Haluan käyttää tällä kertaa kirjoittaa internetiin, että kuka tahansa, jos tarvitset todellista lainaa Patricia Kingsman on oikea yritys hakea muutamasta päivästä minä tarvitsin rahaa ja etsin lainaa verkossa näki yrityksen ja olen hakenut että yritys huijasi minua 2 kertaa rahaa olin niin surullinen asia tarvitsin rahaa niin päätin etsiä toisen yrityksen ja olen hakenut toisesta yrityksestä, että sama yritys myös kertoi minulle tallettaa rahaa ja tein eikä koskaan saanut lainaa olin kuten mitä minulle tapahtuu, tarvitsen rahaa kiireellisesti ostamaan talon syy, jos en saa taloa pian minun vuokranantaja ajaa i ja perheeni poissa talostaan ​​joten minun tarvitsi saada oma talo. Kun etsin uudestaan, näin tämän yrityksen Patricia Kingsmanin näki, että monet ihmiset todistivat tästä yrityksestä, että yritys on todella loistava, joten aluksi pelkäsin soveltaa syytä minua petettiin 2 kertaa niin sanoin itselleni anna yrittää ja katso, jos tämä yritys oli todellinen, joten sain hakemuksen. Kun sovellin he kertoivat minulle kaiken, mitä tarvitsin, olin vielä peloissaan, mutta luotoin heihin ja he vakuuttivat minulle, että 8 tunnin kuluttua olin menossa lainani kanssa, jonka halusin lainaani ja silmäni vastaanotin hälytyksen minun pankissani, että pankkitililleni oli 200 000 euron summa ja olin erittäin tyytyväinen jonkin aikaa sitten, että yritys soitti minulle ja kysyi, olenko saanut lainan ja kerroin heille kyllä ​​ja o kiittää heitä ja kun kirjoitan tämä viesti internetissä nyt tämä yritys on auttanut myös 2 veljestäni niin kuka tahansa, jos tarvitset todellisen lainan Patricia Kingsman on oikea yritys hakea. Jos tarvitset rahaa, voit vain ottaa ne yhteyttä sähköpostitse tai whatsappin ja heidän sähköpostiosoitteensa on patriciakingsman.loans2016@gmail.com. Kiitän kaikkia, jotka lukevat viestini ja ovat turvassa ja pätevät tästä yrityksestä, koska sinä olet tyytyväinen niihin.

  VastaaPoista
 141. Olen Brayden Wyatt Bryce nimestäni olen poliisi ja asun Tampereella. Muutama päivä sitten etsin lainaa verkossa ja löysin vain ihmisiä, jotka huijaavat minua rahojani. Tarvitsen todella tämän lainan projektille USA: ssa ja minua on pilattu erikseen kun olin töissä. Päätin tarkastella uudelleen tänä päivänä, kun todellinen yritys, joka antaa lainaa, löysin tämän yrityksen nimeltään Patricia Kingsmanin lainayhtiö ja paljon ihmiset ovat todistautuneet tästä yrityksestä aluksi en usko, mutta päätin soveltaa lainaa olin etsimässä oli summa 500.000,00 euroa sovellin tästä yrityksestä ja he kertoivat minulle kaiken, mitä on tehtävä luotin heihin ja minä teki sen, mitä he kertoivat minulle, ja he vakuutti minulle, että 8 tunnin kuluttua olin menossa lainaani turvallisesti en koskaan uskonut heille, mutta odotin lainaa täsmälleen kahdeksan tunnin kuluttua sain puhelun yrityksestä, että jos olen saanut lainaani vielä ja sanoin he eivät. He pyysivät minua menemään pankkiini ja tarkistamaan tilini, että pankini ei ehkä lähetä minulle hälytystä, jota noudatin ja menin pankkiini ja tarkkailin tilini silmäni nähden lainani tililleni 500.000,00 euroa rahat, jotka minulla oli tililleni ennen 1 000 euroa ja nyt löysin 501,000.00 euroa pulssi rahaa ja lainaani oli 501,000.00 euroa olen niin onnellinen ja kiitän tätä yritystä, koska he ovat hienoja. Haluan käyttää vähän aikaa kirjoittamaan suomalaisille, että jos tarvitset todellista lainaa Patricia Kingsman on oikea yritys hakea tästä yrityksestä, ei tiedä, että teen tätä niin kukaan, jos tarvitset lainaa, voit ottaa yhteyttä vain tähän yritykseen sähköpostitse tai whatsapp mutta en käytä whatsappia niin heidän sähköpostiosoitteensa on patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  VastaaPoista
 142. Nimeni on Daniel Mikael Aatu ja olen FInlandista asun pieni kaupunki Turussa. Etsitkö lainaa verkosta, koska en voi saada lainaa pankissani, ja olen löytänyt vain ihmisiä, jotka huijaavat minua rahojani. Viime viikolla lainanantaja yritti häiritä minua ja Jumala tietää, että olin valmis lopettamaan elämäni, mutta sanoin itselleni, että yritän nähdä, näkisiko rehellinen yritys, joka oli valmis auttamaan sinua. Joten sain asettua ja etsiä yritystä ja luin niin paljon hyviä kommentteja tästä yrityksestä Patricia Kingsman ja sanoin, että anna minun hakea ja katsoa, ​​jos olen onnekas kuin muut ihmiset pelkäsin, mutta annoin itselleni mahdollisuuden ja minä sovellin 80 000 euron lainaan selitin tälle yhtiölle, että minua on huijattu ja he sanoivat, etten huolehdi siitä, että he auttavat sinua, että he ovat auttaneet niin monta ihmistä kotimaassani aiemmin. Joten annoin yritykselle mahdollisuuden, ja he vakuutti minulle, että 8 tunnin kuluttua olin mukana lainan kanssa, en usko, mutta odotin lainaani. Täsmälleen 8 tunnin kuluttua saitin hälytys selästäni, että tilini on hyvitetty 80 000,00 eurolla. Kaikki kiitos Patricia Kinsgmanille tämä yritys on Jumala lähetetty. Ja minä annoin lupauksen itselleni, että minä todistan tämän yrityksen siitä, kuinka he auttoivat minua tällä yrityksellä, en tiedä, että teen tämän nyt, että olen kertonut ihmisille internetissä, kuinka he auttoivat minua, jotta kaikki, jos tarvitsette todellista lainaa, Patricia Kingsman on täällä auttaa sinua älä huijata väärennettyjä ihmisiä, jotka kiukuttivat lainanantajaksi. Olen melkein unohtanut, että voit vain ottaa yhteyttä yritykseen sähköpostilla tai whatsappilla ja heidän yhteystietonsa on patriciakingsman.loans2016@gmail.com whatsapp on +2348088206489. Tämä yritys on todellinen ja totta, joten kuka tahansa, joka lukee tämän viestin ja olet kiinnostunut, ottaa yhteyttä yritykseen, koska he ovat ainoita, jotka voivat auttaa ratkaisemaan ongelmasi.

  VastaaPoista
 143. Patricia Jumala siunaa sinua ja yritystäsi

  Nimeni on Veronica Rose Holly. Olen Vaasasta Suomesta minulla ei ole paljon sanottavaa kenellekään, joka tarvitsee todellisen lainan ilman sinun pettämääsi, pitäisi hakea Patricia Kingsmaniltä, ​​koska olen hakenut lainaa tältä yhtiöltä sen jälkeen kun luin niin paljon hyviä ja ihmeellisiä kommentteja tästä yrityksestä. Haastin lainaa maksamaan velkojaani ja kaikki mitä tarvitsin oli 50 000 euroa, koska aion myös käyttää osaa rahoista maksaa lapsilleni koulumaksut. Koska kirjoitan tätä internetissä, olen juuri saanut lainani tältä yhtiöltä ja olen niin onnellinen, etten koskaan uskonut, olisin koskaan onnellinen uudelleen, koska olen kulkenut paljon ja kiitän Jumalaa Patricia Kingsmanille Jumala siunaa häntä ja hänen yrityksensä hymyilemään kasvoni. Joten kaikkialla maailmassa Espanjasta ja muista maista, jotka tarvitsevat lainaa auttajasi on täällä ja yhtiö on Patricia Kingsman, kuka tahansa, joka on hakenut Patricia Kingsmanin lainayhtiötä, ei ole mitään ongelmaa, koska saat lainaasi juuri sen ajan, jonka hän kertoo sinulle. heidän yrityksen sähköpostiosoitteensa on Patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  Jälleen kerran Jumala siunatkoon teitä Patricia Kingsmania ja saattaisit elää kauan, jotta voisit edelleen auttaa ihmisiä.

  VastaaPoista
 144. My name is Anna Lilja Oona and i am from Pori in Finland i just received my loan from Patricia Kingsman loan company right now and i have heard about this company and i thought it was a fake company but now i am so happy this company helped me and 100% this company is real so anyone that need a loan this is the right company to apply from now i applied for a loan for my business of 250,000.00 euros and this company helped me without delay i am so happy i am testifying this company because i saw other people do it and i am happy to be among the people who shares testimony on how this company helped me so everyone if you need a real loan your helper is here. their contact information is patriciakingsman.loans2016@gmail.com

  VastaaPoista
 145. Tarvitset kiireellistä lainaa velkojen selvittämiseksi tai tarvitset pääomalainaa
  parantaa yrityksesi? Oletko hylännyt pankit ja muut
  rahoituslaitokset? Tarvitsetko lainan vakauttamista tai kiinnitystä? Etsi no
  enemmän kuin olemme täällä tekemään kaikki taloudelliset ongelmasi
  ohi.

  Tämä on helppo laina yritys. Tarjoamme lainoja kiinnostuneille
  kohtuullinen korko 2%. Alue vaihtelee $ 5,000.00: sta a
  enintään 100.000.000 dollaria dollaria.

  Lainamme on hyvin vakuutettu, koska suurin turvallisuus on meidän etusija.

  Ota yhteyttä sähköpostitse: oceanfmortgages@gmail.com


  Terveiset
  Max Bent
  oceanfmortgages@gmail.com
   
  2% alkuperäinen laina ja takuu
  oceanfmortgages@gmail.com

  VastaaPoista
 146. Hallo, wir möchten, dass Sie wissen, dass Sie wissen wollen, dass Sie für die Kreditversicherungskommission verantwortlich sein wollen nur die Summe von 65 Euro kosten, die die einzige Gebühr ist, die Sie bezahlen müssen. Der Grund, warum dies nicht der Fall ist, ist, dass es sich nicht um besichertes Firmengeld handelt, so dass der Grund, warum eine einzelne Transaktion durchgeführt wird, in Ordnung versichert sein muss. Also können wir mit dem nächsten Schritt fortfahren?

  VastaaPoista
 147. arvitset Financials-apua tarpeisiisi, ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja. rosanne_credit@hotmail.com

  VastaaPoista
 148. Haluatko kiireellistä lainaa maksaa laskuja tai luoda uuden
  Business? Jos näin on, ota yhteyttä sähköpostitse:
  Mustafabello83@gmail.com

  VastaaPoista
 149. Hyvä herra / rouva,

  Tarvitsetko lainaa? Oletko kiinnostunut saamaan minkäänlaista lainaa?
  Tai oletko taloudellisesti huolissaan? Onko sinulla velkaa maksaa? Jos kyllä,
  Annamme lainoja kaikkialle maailmaan. Saada laina tänään,
  Ota yhteyttä sähköpostilla osoitteessa: Mustafabello83@gmail.com


  Odotamme nopeita vastauksia, olemme palveluksessanne.

  Parhain terveisin,
  Mustafa Bello
  M / D
  Yhteystiedot: Mustafabello83@gmail.com
    lainaasi tänään, olemme sinun palveluksessasi.

  VastaaPoista
 150. Tarvitsetko kiireellistä lainaa taloudellisen ongelman ratkaisemiseen? Annamme yrityksille lainoja, henkilökohtaisia lainoja, kotilainoja, palkkapäivälainoja, avioliittolainoja, opintolainoja, autolainoja, pankkilainoja ja lainoja maksaa laskuja. Hyväksymme myös lainoja mustalle listalle. Jos olet kiinnostunut ystävällisesti Ota meihin yhteyttä: ( paulloanfundshelp1@gmail.com )

  Whatspp-numero: +919066210641
  Parhain terveisin
  Paul Green

  VastaaPoista
 151. Hyvä päivä, olen rekisteröity yksityinen raha lainanantaja. Annamme lainoja avuksi ihmisille, yrityksille, jotka tarvitsevat päivittää taloudellisen asemansa kaikkialla maailmassa. Hyvin vähäiset vuotuiset korot ovat alle 2% vuodessa 30 vuoden takaisinmaksuaikaan missä tahansa maailmassa. Annamme lainoja 5 000 eurosta 100 000 000 euroon. Lainamme on hyvin vakuutettu, sillä suurin turvallisuus on meidän etusija. Kiinnostuneiden tulee ottaa yhteyttä meihin sähköpostilla: (24hourstloancompany1@gmail.com tai info@24hoursloan.online)

  VastaaPoista
 152. Hyvä päivä, olen rekisteröity yksityinen raha lainanantaja. Annamme lainoja avuksi ihmisille, yrityksille, jotka tarvitsevat päivittää taloudellisen asemansa kaikkialla maailmassa. Hyvin vähäiset vuotuiset korot ovat alle 2% vuodessa 30 vuoden takaisinmaksuaikaan missä tahansa maailmassa. Annamme lainoja 5 000 eurosta 100 000 000 euroon. Lainamme on hyvin vakuutettu, sillä suurin turvallisuus on meidän etusija. Kiinnostuneiden tulee ottaa yhteyttä meihin sähköpostilla: (24hourstloancompany1@gmail.com tai info@24hoursloan.online)

  VastaaPoista
 153. QUEENCE LOAN COMPANY (queenceloan@gmail.com) Tämä on ilmoitettava kaikille lainahakijoille. Tämä on tunnettu yhdysvaltalainen laina yritys, olemme auttaneet tuhansia ihmisiä eri maista. Tämä yritys sai lainanantajayhtiön 2015 erinomaisimmista lainanantajista palkinnon, kuukausittain vähintään 17 ja 25 luotonantajaa, jotka tekivät tänään hyvää sijoitusta, jos tämä yritys myöntää lainan, jonka on käytettävä puolet investointi. Sinulle myönnetään laina, jos olet tässä LOENCE COMPANY QUEENCEssä queenceloan@gmail.com, Etsitkö yritystalousta? Lainat, velan vakauttamislainat, vakuudettomat lainat, riskipääoma jne. Tai oletteko sinulta kieltäytyneet pankin lainan tai huijannut, joita ei ole tunnustettu puhelulainayrityksellä? . Olemme yksityisiä lainanantajia, lainoja yrityksille ja yksityishenkilöille alhaisella 2 prosentilla ja tarjoamme asiakkaillemme parasta palvelua.

  VastaaPoista
 154. Hyvä herra / rouva,

  Tarvitsetko lainaa? Oletko kiinnostunut saamaan minkäänlaista lainaa?
  Tai oletko taloudellisesti huolissaan? Onko sinulla velkaa maksaa? Jos kyllä,
  Annamme lainoja kaikkialle maailmaan. Saada laina tänään,
  Ota yhteyttä sähköpostilla osoitteessa: Mustafabello83@gmail.com

  Odotamme nopeita vastauksia, olemme palveluksessanne.

  Parhain terveisin,
  Mustafa Bello
  M / D
  Yhteystiedot: Mustafabello83@gmail.com
    lainaasi tänään, olemme sinun palveluksessasi.

  VastaaPoista
 155. We specialized in Bank Guarantees (BG), Standby Letters of Credit (SBLC), Mid Term Notes (MTNs), Long Term Notes, Private Placement Programs (PPP), Montization and other financial assistance from Top AAA rated banks (Prime Bank) in Europe, Middle East or USA. Lease price BG/SBLC is 4+2% and Sale at 32+2%.

  Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients with healthy commissions paid and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved.

  For further inquiry contact Us Via :

  Email:- inquiry.emeraldfinanceltd@gmail.com

  WhatsApp : +1-8127-816282

  Skype :- emeraldfinanceltd

  We have Connections at the highest level at top AAA banks around the world !!! DON'T LOOSE YOUR DEAL, LET US HELP YOU , CONTACT US TODAY !!!.

  VastaaPoista

Jos et halua kirjautua sisään kun jätät kommenttia, valitse kohta Nimi/URL-osoite, niin voit valita minkä tahansa käyttäjänimen itsellesi. Kohdan URL-osoite voi jättää tyhjäksi. Vältä käyttämästä Anonyymi-nimimerkkiä - on mukavampi keskustella toisistaan erottuvien nimimerkkien kanssa.