torstai 12. syyskuuta 2013

Kenelle haluaisit tehdä av-käännöstöitä?

Syksy saapuu ja blogi aktivoituu taas!

Suomen av-kääntäjien sivusto lähetti elokuun lopulla kysymyksiä keskeisille Suomessa toimiville av-käännöstoimistoille. Vastaukset saatiin suomalaisilta Pre-Text Oy:ltä, osuuskunta Rosmer Internationalilta ja Stellar Text Oy:ltä. Valitettavasti suurin Suomessa toimiva av-käännöstoimisto, Broadcast Text International, ei pitänyt tärkeänä vastata av-kääntäjien ja opiskelijoiden kysymyksiin. Vastauksia saadaan odotellaan myös toiselta kansainväliseltä toimijaltamme, SDI Media Oy:ltä.

Kysymyksiin ja saapuneisiin vastauksiin voi tutustua täällä. Vastauksia lukiessa kannattaa miettiä, millaiselle toimistolle haluaisi tehdä töitä ja millaisten toimeksiantajien toivoisi valtaavan alaa. Reilujen työehtojen ja samalla myös hyvinvoivien kääntäjien ja laadukkaiden käännösten puolesta liputtavien toimistojen on mahdoton saada asiakkaita, jos me kääntäjät suostumme töihin millä tahansa ehdoilla. Epäreilulle firmalle työskentelemällä tuet sen toimintaa ja mahdollisuuksia porskuttaa eteenpäin. Av-käännösala on pieni, ja jokaisen teoilla on suuri merkitys. Minkä valinnan sinä teet?2 kommenttia:

  1. Oma valintani on ollut siirtyminen muihin töihin, kokonaan pois käännösalalta, valitettavasti. Näin siis valuu vuosien koulutus hukkaan, mutta alan palkkio- ja työtilanne on sellainen, ettei sillä perheellinen ihminen tule toimeen. En myöskään halua tehdä töitä kohtuuttomilla vaatimuksilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu. En silti koe, että koulutukseni valuisi hukkaan. Teen edelleen työtä, jossa tarvitaan kielitaitoa. Freelancer-aikoja minulla ei ole tippaakaan ikävä. Töiden tulo oli epävarmaa, piti maksaa YEL-maksua, oli toisinaan pitkiä työpäiviä ja jopa -öitä, palkkiot olivat aivan surkean pienet ja virheistä moitittiin. Oli se ahdistavaa aikaa.

      Poista

Jos et halua kirjautua sisään kun jätät kommenttia, valitse kohta Nimi/URL-osoite, niin voit valita minkä tahansa käyttäjänimen itsellesi. Kohdan URL-osoite voi jättää tyhjäksi. Vältä käyttämästä Anonyymi-nimimerkkiä - on mukavampi keskustella toisistaan erottuvien nimimerkkien kanssa.