tiistai 10. toukokuuta 2011

Julkimojen täyteinen Twitterin ihmemaa

Kuten jo kerran aikaisemmin mainitsin, monen moni niin valkokankaan kuin televisioruudunkin julkimo kirjoittelee niitä näitä Twitterissä. Jokainen meistä lienee kuullut Ashton Kutcherin suuresta Twitter-suosiosta tai Conan O'Brienin päätöksestä seurata vain yhtä kanssatwiittajaa, josta tuli yhdessä yössä julkkis. (O'Brien valitsi summamutikassa Sarah Slowikin.)

Shawn Ryanin (The Shield) ja Jeff Eastinin (Kovat kaulassa) nokkapokka kirvoitti monet naurut heidän seuraajilleen: He päättivät kisata siitä, kumpi saa ensimmäisenä 15 ooo seuraajaa. Häviäjä lahjoittaisi rahaa voittajan valitsemalle hyväntekeväisyysjärjestölle. Ryan ja Eastin keksivät yhä hulvattomampia tempauksia, joilla he yrittivät houkutella seuraajia tileilleen.

Ryan murtautui Eastinin toimistoon ja nappasi kuvan todisteeksi; Eastin passitti Tim DeKayn, Kovat kaulassa -näyttelijän, "pidättämään" Ryanin lounasaikana, vieläpä keskellä vilkasta ravintolaa. Ryan pisti kovat piippuun ja loi sivuston, jolla Eastinia voisi parjata. Ryan veti pidemmän korren, ja Eastin lahjoitti 10 000 dollaria Autism Speaks -järjestölle.

Julkimot myös käyvät vuoropuhelua faniensa kanssa, jotkut enemmän ja jotkut vähemmän. Sons of Anarchy -sarjan Kurt Sutter vastailee seuraajiensa kysymyksiin hanakasti ja avaa toisinaan myös luomansa sarjan mytologiaa 140 merkin pituisissa tilityksissä.

Twitter-tilejä luodaan nykyään myös fiktiivisille hahmoille. Joskus tilin takana on sarjan tuottajat, kuten Breaking In -komediasarjan Dutch-hahmon kohdalla on tapahtunut. Innokkaat fanit voivat myös luoda tilin hahmojen nimissä, kuten on käynyt jo kuopatun Studio 60 -sarjan kohdalla. Halukkaat voivat seurata Matt Albien ja Danny Trippin edesottamuksia, jotka seurailevat sarjan käänteitä.

TV Squad -sivuston kriitikko Maureen Ryan koosti taannoin kattavan listan sarjojen tuottajien ja näyttelijöiden Twitter-tileistä. Käy kurkkaamassa, onko suosikkisi jo löytänyt Twitterin ihmemaan.

Yksi mies loistaa poissaolollaan: Aaron Sorkin, tuo sosiaalista mediaa kavahtava sanaseppo/Emmy-/Oscar-voittaja. Kenties hän kynäilee parhaillaan elokuvaa Twitterin kulissien takaisista salakähmäisyyksistä. Facebookin perustamiskuviothan hän jo selätti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos et halua kirjautua sisään kun jätät kommenttia, valitse kohta Nimi/URL-osoite, niin voit valita minkä tahansa käyttäjänimen itsellesi. Kohdan URL-osoite voi jättää tyhjäksi. Vältä käyttämästä Anonyymi-nimimerkkiä - on mukavampi keskustella toisistaan erottuvien nimimerkkien kanssa.